Látka je vyráběna chemicky z celulózy. Používá se jako stabilizátor, emulgátor a zahušťující látka v pekařské výrobě, při výrobě cukrovinek apod. Většina látky prochází nezměněna zažívacím traktem. Krom lehčích zažívacích problémů (průjem a zácpa) nemá látka jiné nežádoucí účinky. V ČR je používání látky povoleno v nezbytném množství ke všem potravinám s výjimkou dětské výživy. V USA je používání látky povoleno.
zkratka E 464
Hydroxypropyl-methylcelulóza
Na dotaz ohledně alergie nedovedu odpovědět, nejlépe kontaktovat lékaře.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |