Stříbro je značně stálý kov, s kyselinami jen tak nereaguje s výjimkou koncentrované kyseliny dusičné, která má i silné oxidační vlastnosti. Na suchém a čistém vzduchu je neomezeně stálé, ale stačí nepatrné množství sulfanu (sirovodíku) a zčerná. Proto taky černají stříbrné šperky. Aby k tomu nedocházelo, jsou chráněny vrstvičkou rhodia (paralela zlacení). V potravinách k tomu může dojít tehdy, když tam dochází rozkladu bílkovin za vzniku sulfanu. Nezapáchá trošku to jídlo po zkažených vejcích? Koncentrace ale může být i nepatrná, ale o čerstvé jídlo asi nepůjde. Radši bych ho vyhodil.
2Kdo udělil odpovědi palec? zjentek, aliendrone
před 1202 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nemusí mu být vůbec nic. Stříbro velice rychle reaguje třeba v kyselém prostředí.
0
před 1202 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Obvykle to znamená, že je v jídle síra nebo její sloučeniny.
0
před 1202 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |