Osobně si myslím, že se na mléce dá přežít docela v pohodě. Netuším, proč by to měli odnést ledviny. Jen by to chtělo se k tomu nepřejídat, mléko v sobě má dost živin.
Předpokládám tedy, že otázka měla znít „pouze mléko, žádné jiné tekutiny“.
0 Nominace Nahlásit |
Není bez zajímavosti, že český národ jakožto ne Slované, ale mix
několika genetických větví – praevropské, slovanské, keltské,
germánské, ale pozor i africké, má u části obyvatelstva potíže
s trávením mléka. Jsou to lidé, kteří ve své mitochondriální DNA
nemají zastoupení typů T1, T2 – což byli pastevci z východu –
Ukrajiny, Ruska, Střední Východ, Střední Asie, Sibiř, ale i severní
Afriky a až z Indie.
Co se týká mě osobně, vypiju do litru mléka a mám ho na půl roku plné
zuby, přitom se nedá říct, že by mi nechutnalo – prostě mi nějak
vadí. Sním sýr, ale zakysané mléčné srágory nejím vůbec – stačí,
když někdo jen řekne „jogurt“ a mě otřepe. Takže u mě pokus „jez
jen mléko“ absolutně nehrozí.
Zdroj: irozhlas.cz/veda-technologie/veda/cesi-puvod-geneticke-testy_1801290900_mos
0 Nominace Nahlásit |
Nakonec by takový člověk mohl umřít. Navíc, pokud by šlo o tu náhražku mléka z obchodu, která není skutečným mlékem ani náhodou, pravděpodobně by takový člověk zemřel dost brzy. Mohlo by to způsobit problémy s hydratací a funkčností ledvin a nakonec by došlo k selhání ledvin, dehydrataci a dalším problémům.
Upravil/a: Lída Novotná
0
před 344 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Skoro jak píše Lída N. Pokud je tělo ZCELA ZDRÁVO, k tomu aby přežilo si pro sebe dokáže vyzískat dostatek tekutin i z mléka, pokud to je tedy SKUTEČNÝM MLÉKEM, nadojeným ze skutečného, zdravého, svobodně žijícího, živého zvířete.
0
před 344 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ledviny by úpěly.
Při pravidelné, denní konzumaci 1 l mléka (i půl litru),
hrozí anémie, únava, snížená výkonnost.
Mléko není, žádné terno. S některými mléčnými, neslazenými
výrobky
(kdo snese), je to jinak. :)
0
před 344 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud by někdo konzumoval výhradně mléko a nepil žádné tekutiny, mohl
by se setkat s několika zdravotními komplikacemi. Mléko obsahuje vysoké
množství bílkovin, tuků a sacharidů, ale nízké množství vody. Pokud by
někdo konzumoval pouze mléko, mohl by trpět dehydratací, protože mléko
neobsahuje dostatek vody, kterou tělo potřebuje.
Navíc, příliš mnoho mléka může způsobit zvýšení hladiny cholesterolu
v krvi, což může vést k srdečním onemocněním. Příliš mnoho mléka
může také způsobit problémy s trávením a zvýšení rizika vzniku
rakoviny.
😕
0
před 344 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
cochee: Jo, co se týče chutí a preferencí tak to chápu. Já můžu víceméně jen čerstvé polotučné (ale to průmyslové), ostatní mi hrozně vadí. Trvanlivé je pro mně hrozně sladké a ač sladké rád mám, u toho mléka mi to vadí. Přímo od zemědělce: každé mléko jinak chutná a jinak voní a nezvládám to. Jedno je cítit po hnoji, druhé po bylinkách, ani jedno není pro mně. Já potřebuju ten mix.
Co se týče stravitelnosti: Většina článků co jsem četl se shoduje na tom, že u části populace je v dospělosti mléko, resp. laktóza opravdu nestravitelné, protože na to s věkem ztrácí ten správný enzym – ale zrovna Evropani, resp. Češi jsou na tom oproti světovému průměru poměrně dobře. Jen asi 10% Evropanů má potíže (viděl jsem údaje od 2 do cca 15%)
ad hydratace:
Studie prostřednictvím analýzy moči odhalila, že mléko (odstředěné
i plnotučné) hydratuje lépe než voda
https://www.kondice.cz/zdravi-a-vyziva/mleko-hydratace-zdravi-pruzkum.html
Jediné co může být problém u relativně zdravého člověka, že obsahuje spoustu dalších látek a tedy se z výživového pohledu považuje často spíše za potravinu. Ale bacha, třeba jablečný džus má cukrů kolem 110g na litr (dětem se doporučuje ředit alespoň 1:1 s vodou), mléko jen 46 (zrovna přečteno z lahve, polotučné PILOS-Olma)
Marci:Ten článek jen porovnává klasické mléko a kokosové (a ve většině „disciplín“ klasické mléko upřednostňuje) Odkud máš informace o dehydrataci, problémům s trávením a rakovinou?
Lída Novotná > jakou náhražku skutečného mléka, po které člověk zemře dost brzy, myslíš? Prosím, trochu to rozveď, ať jsem chytřejší.
O čem to tu píšete?
„Dostatek tekutin“ – mléko JE tekutina ať chcete nebo nechcete.
Můžete řešit dostatek vody v mléce, ale mléko (pokud budeme uvažovat
i ty odtučněné varianty) má v sobě 85–95% vody, zbytek jsou bílkoviny,
cukry, tuky a něco málo dalších látek z velké části pro člověka
důležitých (vápník, sůl, draslík,…)
Tak jaká proboha dehydratace? Samozřejmě existují zdravotní komplikace,
které tento způsob výživy vylučují. A nikdo neříká, že čistě
mléčná dieta je pro dospělého to pravé… Ale dehydratace? poškození
zdravých ledvin? Proboha…
A protože je to tak nebezpečné, vyživujeme tím veškerá savčí
mláďata.....
Drap | 3408 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 962 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |