Nemám dřevěný chlebník, ale našla zkušenosti majitelek.
Charakteristický nakyslý zápach chlebníku odstraníte vytřením hadříku namočeným v octové vodě a řádným vyvětráním a vyschnutím chlebníku. Toto bychom měli s touto nádobou dělat častěji, aby se v ní nezahnízdily nevítané plísně.
Když chlebník na pečivo vytřete octovou vodou, plíseň se delší dobu v chlebníku neuchytí.
0 Nominace Nahlásit |
Já osobně tedy dřevěný chlebník nepoužívám, ale slyšel jsem, že jakmile se v něm objeví zárodky plísně, tak už v něm zůstanou. To, že se něčím umyje se to prý už nezáchrání.
0
před 4117 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lze použít desinfekci Chloramín.. Vybírat zbytky drobečků a nechat občas otevřený vyschnout.
0
před 4115 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jestli máte doma UV lampu, tak ozářit chlebník po dobu půl hodiny. Toto
záření ale nesmíte použít na plasty.
přidávám http://www.germicidni-lampy.cz/
http://www.greenhome.cz/clanky/uv-zareni-spolehliva-sterilace
0
před 4115 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |