Musím si na to něco pořídit nebo vystačím s něčím, co se najde doma? Táta vždycky brousil kosu takovým tím kamenným brouskem, co se musel namočit, ale kde je mu konec… díky!
Původní tvar
..nemaje …
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, Drap, suaeda, redy před 3034 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na koženém opasku nůž nenabrousíš, ten býval na břitvy. Nějaký brousek mít prostě musíš. Existuje jich celá řada. Nejvíc se mi osvědčil ten kroužkový, stačí dva, tři tahy a je hotovo. Jemnější ostří dotáhnu kamenným brouskem. V nouzi nejvyšší stačí nějaký pískovcový šutr, nebo terakotové schody. Ostrým pohledem na kudlu to fakt nejde.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Pokud opravdu nemáš brousek, použij něco co máš doma. Nůž lze
nabrousit třeba o dno prázdného hliněného květináče, o terasový, nebo
betonový schod, o dno vázy/u vázy i květináče to chce, aby ten lem
neměl glazuru/. Pokud nenajdeš nic takového, na procházce jistě najdeš
plochý kámen na kterém to jde take.
Vše je odzkoušené.Přeji mnoho zdaru.
0 Nominace Nahlásit |
Já na přebroušení používám keramický hrnek, který otočím dnem nahoru a párkrát přejedu nožem o hranu.
0 Nominace Nahlásit |
Moje matka brousila nože na hrnci z kameniny. Takže jakákoliv kamenina či porcelán.
0 Nominace Nahlásit |
brousek dobrý, ale stejně je potom nůž chlupatý a musí se přelíznout ocílkou. jestli je nůž už jako motyka, tak mu pomůže jen ten brousek. dneska se prodávají i různé pomůcky k broušení nožů na doma
0
před 3034 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |