Avatar uživatele
Kepler

Chutná vám maso pečené s ovocem?

Takové ty recepty jako kachna na pomerančích, vepřové a kuře s jablky apod.? Mně se to nějak nepozdává a ještě jsem nenašel odvahu to vyzkoušet.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1, aliendrone před 2058 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nevím, už kde, jsem recept objevila. Zkoušla jsem několikrát jako rychlovku.

Kuřecí prsa osmahnout,. přidat banány na kolečka, kari koření nebo kurkumu, zalít šlehačkou a chvíli dusit.

Je možné také maso na kousky osmahnout v pánvi dád do zapékací mísy, přidat banány, zalít šlehačkou, posypat sýrem a zapéct v troubě.

Přioznávám, že jste mně recept připomněl, ale šlehačku nemůžu, takže recept už znova opakoat nebudu.

Ještě jsem zkoušela vepřové s jablky,. tam se chuť ztratí. Kupuji občas u nás u soukromníka zavařenou paštiku s jablky či brusinkami. Nevadí.

Ale raději mám jídla pálivější, nikoliv sladká. Často se snažím zkoušet něco nového. Dá se jíst, ale více už neopakuji.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Záleží na konkrétním provedení. Pokud to nezklohníš a způsob „alá recept z Alberta“, tak to může chutnat dobře – vem si třeba čínskou kuchyni, kde je často zajímavě nasládlá chuť. (pokud to někdo nezabije megatunou sojové omáčky)

Hodně záleží na ingrediencích samotných nejen ve smyslu množství, ale i kvalitě – klasika, jistě znáš. Také víš, jak chutná třeba koprovka či svíčková, takže ono to jde, jen to musíš správně zkomponovat, pokud máš na to sílu a odvahu, což já osobně nemám. :D

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Edison

Jak které jak s jakým. Ale vcelku dobré obzvláštnění. Kuřátko s broskví nebo jablíčkem.. dost dobrá combo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Dá sa. Třeba takové kuře na kysaném zelí pečené v troubě. Zelí se posype nakrájenými jablky na dílky, cibulí, poklade čtvrtkami kuřete, vloží do brutvany (pekáče) a peče se co nejpomaleji v troubě. Úžasná chuť. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Takový kuřecí plátek s broskví, šunkou a sýrem je mňamka, v restauraci, ve které jsem kdysi pracovala, tomuhle jídlu dali název steak pro dámy. Steak pro pány byl vepřový plátek se slaninou a hermelínem, samozřejmě pikantní.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

To mi nesmí na talíř. Ultimátně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Ani me.
Cukr ani ovoce ideálně na mso (ani zeleninu, směsi šťáv) nepatří (z hlediska dobrého trávení a biomedicínských pochodů v trávícím traktu člověka). .
Tedy běžně nevařím, nekonzumuji. Max. 2 – 3× v roce.
Kachna na pomerančích mi nechutná.
Pečené jablko (v otvozu po částečně vydlabaném jadřinci med, máslo, v 1/2 pečení malinový sirup, posypané cukrem) přidané na talíř ke kachně se zelím, ano./dělávala tchýně na 2. svátek vánoční/.
😁

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

marci: to zní zajímavě, někdy vyzkouším

před 2058 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Zkus a uvidíš, že si to budeš dělat častěji. Chutné a bez práce! 🙂

před 2058 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Žádný tuk, žádné podlévání?

před 2058 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Podlévám jen trošku-vodou, na kuře nasypu mírně sladkou červenou papriku (kvůli barvě) a trošku másla (kvůli jemné chuti). Na zelí větší množství kmínu. Pečené kysané zelí+jablka+ci­bule+šťáva z kuřete=chuťový orgasmus. 🙂♥

před 2057 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Podlejt pochopitelně musíš – velice málo vodou, není to vepšíková pečeně. Pokud to tedy neděláš jako já (úpo stejně, jen tam nedávám ty džejbka a místo vody používám lák ze zelí – prostě to tam vkydnu rovnou sakumprásk). Je to dost mňam, to okyselení tomu hodně prospívá, ale ty džejbka příležitostně zkusím. Já ještě ty čtvrtky kuřete prosolím a okořením. (mám rád slané a pikantní)

před 2058 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Tak jo, asi to zkusím nejdřív bez jablůček . Otické zelí je bezkonkurenční.

před 2057 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Dělám jako Vy, občas, ale jablka nepřidávám.

Zásadně nekombinuji ovoce se zeleninou, už hodně dlouho, tedy od doby, kdy jsem přešla na alternativní medicínu.

Ale nepoučuji, jen konstatuji, je to moje zkušenost.

Mám dojem, že u nás potravinovou pyramidu uplatňovala nejen Lenka Kořínková.

„Jakákoliv jiná kombinace ovoce s jinou potravinou zpomaluje trávení a tím hrozí riziko fermentace. Salát či celer mohou být kombinovány s jakýmkoliv ovocem kromě melounu“

Ale pokud kombinujete vhodné potraviny, brzy vytrávíte a „jste lehčí“.

Více zde: https://zelene­potraviny1.web­node.cz/news/pra­vidla-kombinovani-potravin/

Nebylo to nouze, která by mě natahovala na skřipec jako Dalibora, ale zdravotní problémy.

před 2058 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek