Nevím, už kde, jsem recept objevila. Zkoušla jsem několikrát jako rychlovku.
Kuřecí prsa osmahnout,. přidat banány na kolečka, kari koření nebo kurkumu, zalít šlehačkou a chvíli dusit.
Je možné také maso na kousky osmahnout v pánvi dád do zapékací mísy, přidat banány, zalít šlehačkou, posypat sýrem a zapéct v troubě.
Přioznávám, že jste mně recept připomněl, ale šlehačku nemůžu, takže recept už znova opakoat nebudu.
Ještě jsem zkoušela vepřové s jablky,. tam se chuť ztratí. Kupuji občas u nás u soukromníka zavařenou paštiku s jablky či brusinkami. Nevadí.
Ale raději mám jídla pálivější, nikoliv sladká. Často se snažím zkoušet něco nového. Dá se jíst, ale více už neopakuji.
4Kdo udělil odpovědi palec? vagra, Drap, aliendrone, Kepler
před 2058 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na konkrétním provedení. Pokud to nezklohníš a způsob „alá recept z Alberta“, tak to může chutnat dobře – vem si třeba čínskou kuchyni, kde je často zajímavě nasládlá chuť. (pokud to někdo nezabije megatunou sojové omáčky)
Hodně záleží na ingrediencích samotných nejen ve smyslu množství, ale i kvalitě – klasika, jistě znáš. Také víš, jak chutná třeba koprovka či svíčková, takže ono to jde, jen to musíš správně zkomponovat, pokud máš na to sílu a odvahu, což já osobně nemám. :D
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Jak které jak s jakým. Ale vcelku dobré obzvláštnění. Kuřátko s broskví nebo jablíčkem.. dost dobrá combo.
3Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, marci1, Kepler
před 2058 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dá sa. Třeba takové kuře na kysaném zelí pečené v troubě. Zelí se posype nakrájenými jablky na dílky, cibulí, poklade čtvrtkami kuřete, vloží do brutvany (pekáče) a peče se co nejpomaleji v troubě. Úžasná chuť. 🙂
2Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, aliendrone
před 2058 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Takový kuřecí plátek s broskví, šunkou a sýrem je mňamka, v restauraci, ve které jsem kdysi pracovala, tomuhle jídlu dali název steak pro dámy. Steak pro pány byl vepřový plátek se slaninou a hermelínem, samozřejmě pikantní.
2Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, aliendrone
před 2058 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ani me.
Cukr ani ovoce ideálně na mso (ani zeleninu, směsi šťáv) nepatří
(z hlediska dobrého trávení a biomedicínských pochodů v trávícím
traktu člověka). .
Tedy běžně nevařím, nekonzumuji. Max. 2 – 3× v roce.
Kachna na pomerančích mi nechutná.
Pečené jablko (v otvozu po částečně vydlabaném jadřinci med, máslo,
v 1/2 pečení malinový sirup, posypané cukrem) přidané na talíř ke
kachně se zelím, ano./dělávala tchýně na 2. svátek vánoční/.
😁
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Podlévám jen trošku-vodou, na kuře nasypu mírně sladkou červenou papriku (kvůli barvě) a trošku másla (kvůli jemné chuti). Na zelí větší množství kmínu. Pečené kysané zelí+jablka+cibule+šťáva z kuřete=chuťový orgasmus. 🙂♥
Podlejt pochopitelně musíš – velice málo vodou, není to vepšíková pečeně. Pokud to tedy neděláš jako já (úpo stejně, jen tam nedávám ty džejbka a místo vody používám lák ze zelí – prostě to tam vkydnu rovnou sakumprásk). Je to dost mňam, to okyselení tomu hodně prospívá, ale ty džejbka příležitostně zkusím. Já ještě ty čtvrtky kuřete prosolím a okořením. (mám rád slané a pikantní)
Dělám jako Vy, občas, ale jablka nepřidávám.
Zásadně nekombinuji ovoce se zeleninou, už hodně dlouho, tedy od doby, kdy jsem přešla na alternativní medicínu.
Ale nepoučuji, jen konstatuji, je to moje zkušenost.
Mám dojem, že u nás potravinovou pyramidu uplatňovala nejen Lenka Kořínková.
„Jakákoliv jiná kombinace ovoce s jinou potravinou zpomaluje trávení a tím hrozí riziko fermentace. Salát či celer mohou být kombinovány s jakýmkoliv ovocem kromě melounu“
Ale pokud kombinujete vhodné potraviny, brzy vytrávíte a „jste lehčí“.
Více zde: https://zelenepotraviny1.webnode.cz/news/pravidla-kombinovani-potravin/
Nebylo to nouze, která by mě natahovala na skřipec jako Dalibora, ale zdravotní problémy.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |