https://www.kupi.cz/letak/penny-market-letak-330?page=3
Možná budete muset zalistovat, je to třetí stránka v letáku. Lovecký
salám 500 g.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, briketka10 před 2884 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to snadné. Kvalitní uzenina má při výrobě více masa, než finální výrobek. Maso má vysoký obsah vody. Část této vody se při výrobě /uzení/ vypaří.
0 Nominace Nahlásit |
… jen doplnění: je to tak nařízeno, tudíž to není žádné ŠIDÍTKO: „U trvanlivých výrobků nelze uvést obsah masa výše uvedeným postupem (tzn % použitého masa v době výroby), protože během zrání a sušení výrobku se ztrácí značný podíl vody (množství složek v době výroby je vyšší než váha hotového výrobku). Proto se u těchto výrobků uvádí množství masa použitého na 100 g výrobku (např. na 100 g výrobku bylo použito 134 g masa).“ zdroj: ministerstvo zemědělství, http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92414.aspx
Upravil/a: Mc Merkurion
0 Nominace Nahlásit |
Odpoveď byla označena jako užitečná
Rozumím tomu tak, že z masa odstraní polovinu tuku (třeba z bůčku, nebo loje hovězího předního) a tak ho vlastně zušlechtí. Taky se syrové maso při tepelném zpracování ochudí o vodu. Rozhodně to ale nevypovídá o obsahu masa v uzenině. Jenom nová obchodní finta, která předpokládá, že co Čech, to blbec.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?pusinka50 Nahlásit |
Salám když se vysuší, vypaří se z něj veškerá voda, tím pádem ztratí na hmotnosti.
0 Nominace Nahlásit |
Proč tak silné výrazivo? 🙂 To není pitomost, jen nevědomost…
Podle těchto údajů se několik let řídím během nákupu nejen salámů,
ale hlavně marmelád, kečupu, rajčatového pyré, rybích konzerv aj., nebo
jediné vepřové konzervy, kterou koupím tak 5× do roka.
Takové informace jsou na výrobcích pár let…, hlavně na marmeládách.
kečupech apod. Lze podle toho snadněji poznat kvalitu výrobku ;).
Mám doma povidl, na 100g bylo použuto 170g ovoce… Na trhu jsou i marmelády
se 40 g ovoce :(. A to může být člověk rád, že jsou v jahodovém
džemu alespoň jablka…
Salámy jsou i horší (120 – 110g masa, šunkové mají i mnohem měně,
debrecínka mívá tak 60 – 70 % masa.)
„Pokud se tedy setkáme s údajem, že výrobek obsahuje třeba sto třicet
procent masa, v praxi to znamená, že na sto gramů takového výrobku bylo
použito sto třicet gramů masné suroviny.“
Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/clanky/jak-muze-byt-v-uzenine-150-masa/#ixzz4SkXhYwtt
http://syry-z-francie4.webnode.cz/products/mandarinkova-marmelada/
da ny: děkuji ti za celkové vysvětlení. Koukám, že jsem značně nevědomá. Ale je to hlavně tím, že nekupuji žádné konzervy, kečupy, marmelády… a salámy kupuji jen příležitostně. U šunkového salámu a šunky se dívám na obsah masa. Příležitostně až poslední dobou jsem koupila lovecký salám nebo paprikáš, ale nenapadlo mě se podívat na množství obsahu masa, jsem tedy zas o něco chytřejší:-)
Já to pro některé členy rodiny musím občas koupit ;)
Letos mám štěstí, byla jsem podarována domácími džemy (alespoň na
linecké) a sirupem.
Uzeniny nejím, vařím z masa a se šunkou to máme stejně.
Tatínek (80) by bez klobásy nedal ani ránu, salám mu kupuji fermentovaný a
marmelády si sem tam namaže na chléb s máslem (já někdy také)..
Snažím se v obchodech vybrat to kvalitnější zboží…
Děkuji za všechny odpovědi.:-) Kepler: ano, souhlasím s tebou. Vypadá to na pohled úžasně, neošizeně. Ale kolik opravdu masa a co všechno ostatního je tam ve skutečnosti? Dávám ti nominaci, neb si myslím, že to je šidítko pro spotřebitele.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |