Jogurt neobsahuje mléko, je to kysaný produkt z mléka.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jogurt
0 Nominace Nahlásit |
Je to výrobek z mléka, který prošel mléčným kvašením tedy už mléko neobsahuje. závisí od druhu kvasinek co z toho nakonec vznikne…
Třeba domácí jogurt se vyrábí tak, že mléko ( čerstvé rozhodně ne UHT) ohřáté na cca 50 °C se vleje do sklenice ( mi používáme 5l zavařovací) rozmíchá se v něm jogurt s kulturou, zabalí se do periny( aby neunikalo teplo, třeba se dá použit i něco jiného) a po 10 hodinách je jogurt hotový. Ten je ale smíchaný se syrovátkou tedy je celkem řídký ale kto chce hustší nebo mu to tam vadí klidně ho může přecedit. Když jsem ho jednou dělala z řeckého jogurtu tak byl hustý i se syrovátkou :D Jo a poměr je jeden malý kelímek jogurtu ( s kulturou) na 2 litre mléka
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |