Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.duben 23:00

Ono také záleží na značce výrobce (pak obvykle stejné složení).
Kupuji hodně těstoviny a někdy i obyčejné pšeničné
(s vejci nebo bez), vývají levnější.
Nejraději mám však těstoviny semolinové (bývají tužší
a vyžadují delší dobu varu, podobně, jako tarhoňa).
Všimla jsem si, že špagety (někdy marně hledám makarony
a v našem obchodě, mívají jen 1 druh, stejně tak linguine),
jsou nejčastěji, z těch kvalitnějších = ze semolinové mouky.

Semolina je sice také pšenice, ale tvrdozrná (ne ten "vyšlechtěný,
bílý bakelit, proti kterému se tak brojí) a tedy zdravější.
Ze semoliny se právě vyrábí ty kvalitnější těstoviny.

Flíčky, nudle do polívky, kolínka a vrtule (málo stočené, žádný, pěkný vrut
😉 ), bývají často z bílé pšeničné mouky (pro Pohlreicha je to shit).

V jednom obchodě u nás (dovoz z ciziny), mají stále jen
semolinové těstoviny a chuť mají stejnou (špagety, těstovinoví rýže
i nudle do polévky, kroužky /malé sekané potrubí/, vřetena). Kolínka už několik let nekupuji.
Všelijaké ty roury a sekané potrubí také ne.
Ani hnízda mne nenadchly.
Ale je i možné, že špagety vašemu oku, chuti i hlavě,
více lahodí 😉

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.duben 23:52

Ono také záleží na značce výrobce (pak obvykle stejné složení).
Kupuji hodně těstoviny a někdy i obyčejné pšeničné
(s vejci nebo bez), vývají levnější.
Nejraději mám však těstoviny semolinové (bývají tužší
a vyžadují delší dobu varu, podobně, jako tarhoňa).
Všimla jsem si, že špagety (někdy marně hledám makarony
a v našem obchodě, mívají jen 1 druh, stejně tak linguine),
jsou nejčastěji, z těch kvalitnějších = ze semolinové mouky.

Semolina je sice také pšenice, ale tvrdozrná (ne ten "vyšlechtěný,
bílý bakelit, proti kterému se tak brojí) a tedy zdravější.
Ze semoliny se právě vyrábí ty kvalitnější těstoviny.

Flíčky, nudle do polívky, kolínka a vrtule (málo stočené, žádný, pěkný vrut
😉 ), bývají často z bílé pšeničné mouky (pro Pohlreicha je to shit).

V jednom obchodě u nás (dovoz z ciziny), mají stále jen
semolinové těstoviny a chuť mají stejnou (špagety, těstovinová rýže
i nudle do polévky, kroužky /malé sekané potrubí/, vřetena). Všechny jsou za
35 Kč/500g.
https://www.i­gut.cz/piacelli-testovinova-ryze-no-77-500g/

línka už několik let nekupuji.
Všelijaké ty roury a sekané potrubí také ne.
Ani hnízda mne nenadchly.
Ale je i možné, že špagety vašemu oku, chuti i hlavě,
více lahodí 😉