Zaujal mne článek, kde se píše: Za podpory odborníků upozorňuje CEFF
nakupující i výrobce na fakt, že při zachování bezpečnosti a zdravotní
nezávadnosti potravin lze vyrábět i bez zbytečné chemie.
Kategorie sledovaných éček byly vybrány na základě výzkumu trhu, který
probíhal jak na straně spotřebitelů, tak výrobců. Nakupující uváděli
jako nejvíce sledované kategorie éček právě konzervanty, umělá barviva,
sladidla a glutamáty.
Zdroj: http://www.bezpecnostpotravin.cz/ceff-potraviny-bez-zbytecne-chemie.aspx
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? quentos, Kepler před 3108 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Asi takhle, nedávno v rádiu probírali éčka a konkrétně jogurty. Na jahodovou příchuť musí smíchat kolem 30-ti druhů „chemikálií“ ,aby vznikla jahodová chuť. Takže kdyby se měly vyrábět jogurty opravdu z jahod, byly by asi 10× dražší a kdyby neměl konzervanty, musel by se velmi rychle zkonzumovat, no ne že by to nešlo, ale kupovali byste ho? A prát by se muselo v mýdle dělaném z kostí nebo bylin. Zubní pasta by byla z plavené křídy apod. I když tam už éčka nejsou, jen ta chemie, ale já to vzala více do hloubky.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3107 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Asi ne, ale okraden by byl především občan. Bez různých barviv by se to obešlo, ale výrobek by moc lákavě nevypadal, bez glutamátů by nám to chutnalo méně a bez konzervantů bychom byli v pr… všichni.
0
před 3108 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nezkrachovali. Výrobci by se přizpůsobili. Beru to jako hypotetickou otázku. Bez některých éček dnes ani vyrábět neni možné.
Upravil/a: quentos
0
před 3108 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |