Ztotožňujete se s názory exmajitelky čtyř kaváren Ivety Fabešové,
jak je prezentuje v článku na níže uvedené adrese? Nyní je nucena vrátit
se tak k činnostem, které jako šéfkuchařka už dlouho nedělala, třeba
k pečení piškotů.
Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zakusky-za-150-korun-lide-si-zvykli-venecek-za-25-nedava-smysl-131505#dop_ab_variant=0&dop_req_id=LvlScG5zazu-202012011044&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Zajímavá 0 před 1436 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dát si zákusek za 150.- si mohou dovolit leda tak Pražáci. Právě ten nemá smysl, věneček za 25,– je OK.
Upravil/a: quentos
4Kdo udělil odpovědi palec? dudu, GM, Rokio, Jiří Bohumil
před 1436 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Exmajitelkou nabyla, byla pouze zaměstnaná v podniku manžela. Jinak by
dnes měla podíl ze společného majetku a nemusela by začínat „od
píky“. A měla by tak dost na další bezproblémové podnikání a nemusela
by ze sebe dělat „sociální případ“. Holt vzala si manžela který už
ty kavárny vlastnil, nechala se u něj pouze zaměstnat a teď nemá nic.
„Za hloupost se platí“.:-(
Co se týká ceny zákusků „v Praze se žije blaze“ 🙂, takže když jí
to zákazníci koupí, proč ne. Na dědině by si asi ani neškrtla. No,
i když? Mladí dnes nehledí, „po nás potopa“, „kdo šetří je
hlupák, lepší je plný tuplák“. Pokud jsou otevřené hospody a
restaurace, jsou většinou plné a starších tam moc není. 😉
3Kdo udělil odpovědi palec? dudu, GM, Mc Merkurion
před 1435 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Smysl to dává a bude dávat, pokud budou chodit zákazníci.
Mám pět vnoučat jít s nimi do takové cukrárny, když každý dá
nejméně dva zákusky, tak by z důchodu už moc nezbylo.
0 Nominace Nahlásit |
Tak jsem to přelouskal. Vůbec tuhle nejznámější cukrářku neznám, ale proč ne? Když si to za tu cenu lidé koupí…
0 Nominace Nahlásit |
… k oním činnostem je donucena rozvodem …
… když to má kupce …
… neprodává jen cukrařinu, ale i umění …
0 Nominace Nahlásit |
Očividně to je hloupost, ani po Praze takové ceny nevídám. Zákusek za
150 Kč, to by musel člověk jít někam do Revoluční ulice do podniku typu
MANU Praha, ale takové podniky zase nejsou určené pro Čechy. Tudíž,
zákusky za 150 Kč se jistě prodají, ale pouze cizincům na Praze 1.
Spíše než zákusky mě ale baví výdejová okénka. Ta se stala výrazným
tématem. Nerozumím tomu, proč lidé na home office chodí do výdejových
okének (nejen v Praze, ve všech městech, kde mají restaurace!), kde
zaplatí za oběd 80–130 Kč. Já si koupím za 115 Kč kilo kuřecího od
řezníka, případně krůtí prsa za 138 Kč / kilo. A ti lidé mají v tom
obědě z okénka tak 200g masa, kdo ví jestli vůbec. To je panečku
utrácení, ale hlavně potom ti stejní lidé budou nadávat na zákusky za
150 Kč.
0
před 1435 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jezukriste, ad výdajová okénka – to je normální cena za teplé jídlo (teď mluvím ale opravdu o jídle, ne o zhovadilostech typu hamburger ze sladké housky nebo papírový kyblík se smaženými částmi kuřete) – uvědom si, že dostaneš hotové jídlo, které jen sníš – ty snad obědváš to kilo syrového drůbežího masa? No vidíš, neobědváš. Musíš si s tím pohrát, což ti bude trvat minimálně půlhodinu, ale někdy také půldruhou hodinu, než to budeš moct sníst. A to je tvůj čas. A čas jsou, jak známo, peníze.
cochee – ano, za půl hodiny si navařím to kilo masa na týden dopředu, takže nemusím každý den jak trotlík ztrácet čas chozením k okénku. Ušetřený čas, ušetřené peníze. Nehledě na to, že mi to chutná lépe, když mám kvalitní maso od řezníka, ne blivajz z české „restaurace“ (o úrovni české gastronomie raději nemluvme, seriál Ano šéfe s Pohlreichem mluví za vše), okořením přesně dle svého.
Drap | 8209 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |