A je i nejaky rozdil kdyz si dam svetle, tmave, lezak ci nefiltrovane pivo? Ptam se jen na hledisko traveni. Rikava se po ze po kachne s petima knedlama bodne Plznicka. Ale to je celkem obecne porekadlo :)
Z hlediska lepšího a rychlejšího trávení stravy je lepší zapítí 10kou,či 12kou pivem?A hned,či tak půl hoďky po jídle?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, da ny před 3489 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Z piva je pro trávení podstatný obsah chmele, který zvyšuje tvorbu
trávicích enzymů, obsah alkoholu tak podstatný není.
A jo – Plzeň je lepší, než jiná piva – protože v žaludku působí
zásaditě a tím snižuje překyselení žaludku.
3Kdo udělil odpovědi palec? ReHu, briketka10, anonym
před 3489 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není lehká odpověď na Vaši otázku..... ;)
Časově přijatelná bude z hlediska zdraví půlhodinka po mastném
jídle.
Nalít do sebe studené pivo bezprostředně po knedlu, zelu , vepřu se rovná
„sebevraždě“ :D
Páter Ferda byl toho názoru, že ideálně se sklenka (max. 200 ml) piva
má pít hlavně před obědem (pokusím se na netu alespoň něco
najít…).
Když pivo, tak 12°a Plzeň. Desítka „ničí“ ledviny 😉
" Pivo je nebeský dar, tak je to v jedné písničce. Nebudeme říkat, že
pan páter po těch osmi letech válení sudů v plzeňském pivovaře s ním
srostl, to by byla jen poloviční pravda. Po obědě si dával maximálně
jenom sklenku piva. Doporučoval však malou sklenku piva před obědem,
protože obsahuje hořčinu, a ta povzbuzuje chuť k jídlu. Jakmile ho však
před obědem vypijeme litr, pak nastane útlum a jídlo nám ani příliš moc
nechutná.
U piva ještě zůstaneme, a sice u toho, čemu p, páter říkal pivní
plíseň, která vzniká v mnoha pivních sklepích a dostává se podle něho
do piva. Výrobci piva to kategoricky popírají.
Alkohol v pivu se má podle pana pátera pod vlivem pivní plísně rozkládat
na aceton a metylalkohol. Aceton takto vzniklý působí nedobře na ledviny,
takže ne vždy si pivem užitečně proplachujeme ledviny, jak se mnozí mezi
sebou ubezpečují a metylalkohol z piva neblaze působí na malý mozek. Což
u nás vyvolává stav, který dobře známe, že sice všechno víme, ale ne a
ne si vzpomenout. Skutečně tento stav u mnoha pivařů po dvou, třech pivech
se vyskytuje. To není pod vlivem chmele, který je obecně znám jako
sedativum.
Navíc se tato pivní plíseň má usazovat ve slezině a má být vodomilného
charakteru, to znamená, že přitahuje vodu. Když se podíváme na klasické
pivaře, chce se nám p, páterovi dát za pravdu. Takže každý pivař
vlastně naplňuje heslo visící v mnohé restauraci:
„Pijme pivo, dělá hezká těla!“
http://paterferda.blogspot.cz/
http://mardub4.blog.cz/1401/desatero-podle-patera-ferdy
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Můžeš zapít hned po jídle, v tomto horku raději světlou desítkou. Nezapíjet při jídle. Teď jsem četla v časopise „Zdraví“ : Chcete se dožít vysokého věku ? Nepijte při jídle". 🙂
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3416 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2010 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1343 | |
zjentek | 1220 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 984 | |
quentos | 956 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |