Avatar uživatele
hapiky

Z čeho se vyrábí čúčo?

z čučoriedek prý ne

Zajímavá 0 před 3001 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Čůčo se říká jablečnému, třešňovému, višňovému vínu.Nejlacinější ovocné víno, za komunistů litr za 8 Kčs.
Jinak také bolehlav, dunihlav či stěnolez.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Klaproth

Jak píše lahny, bylo to nejčastěji z jablek. Pamatuji si i na rybízové. U nás se tomu říkalo duňo. V mládí jsem s ním získal poměrně bohaté bolestné zkušenosti, ale nejhorší následky mělo pití Malagela. To bylo o pár korun dražší, vyrábělo se to ze sladu a bylo po tom stokrát hůř než po ovocném.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nevím, co rozumíš pojmem čučo. Čučo se nazýval nápoj jihoamerických indiánů, který se vyráběl rozžvýkáním nějakých rostlin a potom se nechal kvasit.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Budeš se divit, ale dělal jsem ho i z čučoriedek a běžně se dělá. Jenže mi ty hafery většinou zabavila manželka na koláč. Spolu s vínem z černého rybízu to byla ty nejlepší „čůča“. Musí se to ale umět, jinak jsou takové ty tragédie, jak popisuje Lahny.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Levný, sladký, dezertní , lahodný nápoj vinného charakteru, který se má podobat vínu. 🙂
http://necyklo­pedia.wikia.com/wi­ki/S%C3%BAbor:Cu­co.jpg

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

lahny: či očipuči! ;)

před 3000 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

Éru kdysi populárních ovocných vín už málokdo pamatuje

před 3001 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ale jo, pamatuje. Prodávají se i dnes, akorát se tím nechlubí velkými písmeny na etiketě.

před 3001 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek