Avatar uživatele
Kroupič

Z čeho se skládá dezertní příbor ? A jak vypadá rybí příbor ? Přesněji vidlička ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kohut57 před 4626 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lucijej

Dezertní příbor tvoří pouze vidlička. Používá se na nejrůznější druhy koláčů a dortů, na dezerty. Obvykle má tři hroty, jeden může být rozšířený a slouží k ukrojení a následnému nabrání pokrmu. Přední část dezertní vidličky je menší a užší než je tomu u běžné vidličky.

Rybí příbor tvoří širší vidlička a tupý nůž s hranou zalomenou do mírné špičky. Tímto nožem se křehké rybí maso nekrájí, ale pouze lehce odlupuje od kostí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nůž z příboru na ryby vypadá tak trochu jako dlouhá lopatka.Používá se k oddělení masa od kostí,naříznutí kůže a přisunutí sousta na vidličku…:D

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ratava

čerpáno z doma nalezené knihy:

dezertní příbor: dezertní vidlička a dezertní nůž (o něco menší než klasický masový příbor, vidlička má na obrázku 4 hroty…), neplést s moučníkovým příborem, který se skládá z dezertní vidličky a dezertní lžíce
na obr. pro ukázku zde:
http://www.scan­dium.cz/cs/pro­dukt/30025

rybí příbor: rybí vidlička a rybí nůž (velikostně rybí vidlička jako moučníková, 4 hroty, více na obr.: http://antikma­pe.cz/eshop/st­arozitnosti/ka­tegorie-16/St%C5%99%C­3%ADbrn%C3%A9%20­ryb%C3%AD%20p%C5%99%C3%AD­bory/zbozi-99

ještě existuje velký překládací rybí příbor a ten naleznete zde:
http://www.ssss­.cz/files/kpu­cebnice/p/st/ko­vovy%20inventar/pre­kladaci%20-%20bezne.htm

Zdroj: G. Salač, Stolničení, Fortuna 2006

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek