to je druh „okurky“ mexická odruda , pokud máte místo zkuste jí ,
pochutnáte si jak za syrova tak plněnou masíčkem a naloženou jako
okurky
Doplňuji:
známá dělá z listů špenát prý chutná dobře, koupila na to síť a
rostliny se jí pnou po síti
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
My jsme to loni pěstovali, úroda byla dobrá, ale chuťově nás to moc nezaujalo. Syrové to docela šlo, ale nakládané to nechutnalo nikomu.
0 Nominace Nahlásit |
pěstuje to soused, ale nechutnalo mu to(na žádnej způsob), dal nám několik zavařených sklenic, nikdo z rodiny tomu nemůže přijít na chuť, jen já, ale mě chutná na kyselo všechno
0 Nominace Nahlásit |
ahoj lidičky. Ačokča je výborná věc. Kto má rád nakládané okurky, tak určitě mu zachutná i nakládaná ačokča – nejlíp i s cibulí, zavařit a už jenom papat a papat 🙂 Taky nám ale nejvíc chutná čerstvá – ještě mladou menší nakrájet na máslový chléb, třeba i s okurkou. A komu pomaleji tráví okurku nebo papriku, tak s ačokčou to půjde rychleji. Je to skutečně výborná rostlina na trávení. Jenom můžu doporučit. Manželovi se i líbilo lečo z ačokči – místo papriky. Jestli chce někdo semínka, klidně pošleme v obálce za 20,– Kč za semínko + poštovné. Napište si emaila – kacencinabozizahradka@seznam.cz. Víc se dočtete i na našem blogu Kačenčina Boží zahrádka, viz. odkaz.
Zdroj: http://bylinkaren.blog.cz/1007/acokca
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek