Avatar uživatele
anonym

Věděli byste jak seřadit tyto české ryby z hlediska míry obsahu jejich omega 3 mastných kyselin?

Od největšího po nejmenší množství. Vybral jsem snad ty nejznámější. Omegu 3 do těla moc nedostávám a tak bych rád snížil deficit. Kapsle s omega 3 olejem mi nedělají dobře a velmi špatně se mi tráví a často pak vše zvracím. Vím, že existuje třeba i lněné semínko, ale s tím se musí opatrně, tak mě zajímají i ryby. Lososa znám, ale chtělo by to i něco jiného a trochu změnu. Co tyto české ryby? Vybral jsem snad ty nejvíce známé a snad i trochu dostupné.

Okoun, candát, lín, kapr, štika, pstruh, jeseter, sumec, úhoř

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2877 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Obsah omega-3 nenasycených mastných kyselin v mase sladkovodních ryb není závratný. Záleží na potravě, obilím dokrmovaný kapr jich bude mít velmi málo a navíc v horším poměru k jiným lipidům. Nejvíc jich bude zřejmě mít pstruh. Jsou to pouze mé domněnky, založené na částečné znalosti chemie.

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Ze sladkovodních ryb, které uvádíš má větší obsah zdravých Omega mastných kyselin: pstruh, sumec, úhoř.:-)
http://www.re­habilitace.in­fo/zdravotni/zaz­rak-jmenem-omega-3-mastne-kyseliny/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek