dalo se nonstop chlastat, ale ne v jednom podniku. existovali bufety
otevřené od 6 hodin ráno, ale zavíraly po obědě. hospody třeba od
10hodin a zavíračka se „dodržovala“. hospodský zamkl, zhasl a co se
dělo uvnitř, vědí jen účastníci. vinárny fungovali až do rána.
Kladeňáci by mohli určitě vyprávět o bufetu Zóra, kousek od vrátnice do
kolbenky 😁
Upravil/a: anonym
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, chachar1922, da ny
před 3239 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To teda neexistovaly…policajti chodili po městech a vesnicích a tvrdě hlídali dodržování zavíračky.Co já si pamatuju,tak otvírali někde v 8 nebo v 9ráno a zavíračka byla max.v 23 hod
0 Nominace Nahlásit |
Hospody se zavíraly okolo 22–23 hod.Potom už jen zajít do vinárny nebo koupit pití domů s sebou.:-) Jeden nonstop ale existoval v Praze ve Vodičkový ulici.Nebylo ale radno tam chodit,protože osazenstvo tvořili povětšinou kriminálníci.
Upravil/a: anonym
1Kdo udělil odpovědi palec? chachar1922
před 3239 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jako študent v Praze jsem znal hospodu na Smíchově, která otvírala v 5 ráno (pro dělníky) a pár vináren zavíralo až ve 3 ráno. Nejhorší bylo nějak přečkat ty 2 hodiny na suchu a pak se jelo dál…
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3239 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Oficiálně přes všední den od 09– 23, o víkendech do půlnoci. Myslím tím hospody III. cenové skupiny a nižší. No, a potom, až prošla hlídka VB s PSVB, zadním vchodem zpátky až do rána.
0 Nominace Nahlásit |
To neslo jit treba v patek do hospody a sedet tam do dvou do rana?
0
před 3239 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
na vojně (ZVS) jsem sloužil v Praze a někerý nalejvárny v Dejvicích
měly votevříno již v 05h ráno aby se pracující proletář mohl posilnit
půllitrem smíchova či půldeckou rumu a hybaj svižně do
rachoty…zavíračka bejvala běžně ve 22:00 i v menších obcích teda
leda na nádru až 24:00 když cestující čekali na vlak
Upravil/a: lexx
0
před 3239 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Každý nadává na muslimy, ale že mají zákaz požívání alkoholu a místo zažlucených hospod čajovny značí téměř absolutní absenci alkoholiků, jenom u nás někteří muslimové nasávají, protože taková je naše kultura…fuj.
0
před 3239 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bolo to rôzne, hlavne za prezidentovania súdruha Gustáva Husáka. Na
Slovensku, na rozdiel od českých zemí, platil a dodržiaval sa :( tzv
Husákov alkoholický zákon: alkohol až po 10.hodine. Ale nepomohlo to
„skalní“ si nakúpili večer a ráno (pred 10:00) už mali „červené
nosy a zakalený pohľad“
Reštaurácie zatvárali prevažne oficiálne medzi 22:00–24:00, neoficiálne,
viď boreczech, podľa dohovoru zákazníkov s personálom, po polnoci
otvorené ostávali nočné podniky, niektoré bufety a večierky.
0
před 3239 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… normálně se mohlo nalejvat a točit pivo až od 10 hodin,ale byly výjimky,na žiřkově byla knajpa a tam točily už od čtyř (nevzpomenu si na název,šlo se od Slenářky,okolo Jíšů dolu…)
0
před 3239 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, o jednom vím. A otvíračky byly různé. Hodně z nich mělo jeden den v týdnu zavřeno. Ta moje ( kde jsem pracovala) v pondělí a zbytek dnů otvíračka od 10–24hod. Ale pak byly bary a kavárny apod a ty měly třeba do tří do rána.
0
před 3239 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hospody a restaurace měly otevřeno od 10 – 22 až 23h.
Ve vinárnách/kavárnách, kde se tančilo (živá kapela) byla provozní
doba od 18h,
zavíralo se mezi 2 – 3h. Od půlnoci se nepodávalo teplé jídlo, už jen
obložené talíře a mísy- Provoz každý den, zavřeno bylo jen
v pondělí.
Víkendové měli otevřeno v pátek a v sobotu.
Příslušníci VB uniformovaní i v civilu dohlíželi na dodržování
zavírací doby.
Byli to však také „jen“ lidé ;). Pokud nebyl v podniku problémový
zákazník (obtěžující a rejpal, provokatér zlitý pod obraz), zamkly se za
nimi dveře, ztlumilo osvětlení, případně musicbox (kytary a harmoniky
utichly) a sedělo se, dokud to zvládl ochotný personál.
Hlavně bylo třeba dodržet noční klid, aby lidé bydlící v okolních
domech neměli důvod ke stížnostem, nebyli rušeni.
V KV byl 1 – 2 podniky otevřeny oficiálně nonstop, ale tam se běžní
čecháčkové nezdržovali …
;-D
Havíři na Ostravsku doplňovali v pivnicích tekutiny po noční směně již od časného rána (v takových hangárech se vozily půllitry piva na velkých servírovacích vozících /jako v nemocnicích/) ;)
Upravil/a: da ny
0
před 3238 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pumíku, oni ti muslimové jsou vůbec divní. Taky nesmějí vepřové, protože prase je nečisté zvíře. A sami se chovají hůře než prasata. Muslimové jsou urážkou prasat.
AD Kepler:Restaurace U Tatrovky kde už ráno seděli dělníci v monterkách a popeláři a Restaurace U Váhy. 🙂
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |