Konjugovaná kyselina linolová (CLA) je přirozená nenasycená mastná kyselina vyskytující se ve zvýšené koncentraci především v tkáních přežvýkavců.
Zdroj: http://www.osel.cz/index.php?clanek=867
0 Nominace Nahlásit |
CLA = konjugovaná kyselina linolová
(konjugace znamená jistou změnu chemické struktury v kyselině
linolové)
Zdroj ve stravě: Pouze v živočišných zdrojích – v tucích
přežvýkavců (hovězí maso,máslo, mléko, sýry).
Příklad obsahu CLA v některých potravinách:
Potravina Množství CLA
Máslo 10 g 80 mg
Hovězí zadní-200 g 230 mg
Sýr 100 g (40%) 40 mg
CLA podporuje v těle tvorbu zdraví příznivých látek – dochází tak k ovlivnění některých funkcí našeho organismu:
Také ji lze získat z přírodního světlicového oleje. Je to typ tuku,
který vaše tělo potřebuje pro zajištění optimálního metabolismu.
CLA je nově uznávanou látkou, která může hrát roli při redukci
tělesného tuku a při udržování svalů bez tuků.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |