Edison
A taky jíme chemikálie. Proteiny, vytamíny, bílkoviny, cukry, tuky,
soli, minerály…
Upravil/a: Edison
Kelt
Protože jsem chemii studoval a pár desítek let i v chemii pracoval, tak
jsem měl tu možnost, že jsem si při pipetování, nabral trochu roztoku do
pusy. Přestože to byly zředěné roztoky, tak jsem si dlouho vyplachoval
ústa. A úmyslně bych to nikdy nedělal, protože vím, co to dělá.
A mimochodem, i kyselina citronová, šťavelová a třeba kyselina octová,
to jsou všechno chemikálie.
Kepler
Nikdy jsem žádný sajrajt nepolknul, ale myslím, že žádný chemik se
nevyhne tomu, aby si trochu cucnul při pipetování. V případě
koncentrované kyseliny je to hodně nepříjemné.
Pepa25
Znal jsem osobně člověka, který se kdysi dávno omylem ve tmě ve spíži
pořádně napil nějaké domácí chemikálie (snad petroleje?) místo
alkoholu. Přežil, ale pak několik desítek let až do smrti mluvil díky
poškozenému krku a poleptaným hlasivkám tak, že mu rozuměli jen
příbuzní a sousedé.