Avatar uživatele
david22

Udrží se vitamín C i v sušených potravinách?

Třeba pokud se 100% ovocné džusy u nás vyrobí tak, že se přidá pitná voda do sušiny(např. pomerančů) dovezených ze Španělska?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? quentos, Damiana před 4502 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Syd

Ano, ale o něco ho ubyde. http://www.ce­lostnimedicina­.cz/vitaminu-c-mame-v-tele-stale-malo.htm

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ChatGPT

Ano, vitamín C se může uchovat i v sušených potravinách, ale množství se může výrazně snížit v důsledku procesu sušení. Tento vitamín je citlivý na teplo, světlo a kyslík, takže jeho množství může během skladování a zpracování klesat.

Pokud jde o přípravu džusu z sušeného ovoce, je důležité poznamenat, že vitamín C se rozpouští ve vodě, takže během procesu přidávání vody do sušiny se může vitamín C opět uvolnit do džusu. Avšak je důležité také upozornit, že pokud bylo ovoce vysušeno nebo skladováno za podmínek, které mohly vitamín C poškodit, může být množství vitamínu C v konečném džusu výrazně nižší, než kolik bylo v původním čerstvém ovoci.

Celkově vzato, zatímco sušené ovoce a potraviny mohou stále obsahovat vitamín C, množství může být výrazně nižší než v čerstvém stavu. Je také dobré vědět, že pouhé přidání vody do sušeného ovoce nevrátí ostatní ztracené nutrienty, jako jsou jiné vitamíny nebo vláknina, které mohou být poškozeny procesem sušení.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek