Můžete si přečíst, co uvádějí odborníci na výživu.
"Uvádí se, že konzumace 50 g uzenin denně zvyšuje riziko rozvoje rakoviny tlustého střeva až o 18 %. Uzeniny se mj. mohou podílet i na rozvoji cukrovky.
Proto je vhodné konzumovat pouze výrobky s vysokým obsahem bílkovin, nižším obsahem tuku a soli.
Častá konzumace masných výrobků (uzenin) zvyšuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a také přispívá k rozvoji obezity.
Vhodná je například kvalitní dušená šunka obsahující min. 90 % masa, ale párky, salámy a jiné druhy uzenin doporučit nelze, do pravidelného jídelníčku nepatří."
https://www.jakvkuchyni.cz/maso-nutricni-hodnoty-jeho-konzumace/
Upravil/a: annas
5Kdo udělil odpovědi palec? vagra, Drap, da ny, independent, aliendrone
před 1626 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
KTERÁ potravina v dnešní době průmyslově-technologického zpracování NEŠKODÍ? Obecně si nemyslím, že by rizikovost tebou popisované konzumace byla vyšší, než kupříkladu každý den vypít hrnek bílé kapaliny (tedy toho, čemu se dnes kdovíproč říká mléko). ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Je to dosti vysoká dávka, díky četnosti, pravidelnosti.
U jednoho člověka se může podílet na zdravotních obtížích, u jiného
nezpůsobí nic.
Nahradila bych raději konzumací masa, dušenou šunkou.
Pokud občas „uzeniny“, dejte přednost fermentovaným výrobkům.
Alespoň trochu prospějí IS (ne salámy/uzeniny měkké).
0 Nominace Nahlásit |
Ne, neškodí, i když jsou nacpané éčky.
Upravil/a: quentos
0
před 1626 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nic neškodí, když je strava střídmá a pestrá. Zdravý organismus se při dobré životosprávě i s ne příliš dobrými věcmi snadno vyrovná.
Upravil/a: Edison
0
před 1626 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8222 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2724 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |