Speed77
Lidskému zdraví větší konzumace čehokoli (i pokud je to třeba jen
jeden druh ovoce – desítky ks taky budou už jen na škodu. I zdravá
jídla jsou zdravá jen v určité míře).
Pokud jde o vejce, tak právě hraje úprava velmi důležitou roli. Vařená
vejce jsou víc v pohodě (i když deset kusů je dost. Asi by to nevadilo,
ale jíst desetk ks vejcí každý den v sedm dní týdnů… lepší párkrát
vynechat a takhel je jíst třeba jen 3× týdně, ale třeba kulturisti se tak
stravují… i když i oni obměňují své jídelníčky a v dietách
nejedí jedno a to stejné jídlo pořád dokola každý den. To za jedno a
další věc je, že oni to potřebují, mají větší spotřebu, jde jim to do
svalů, takže oni jich můžou sníst víc, než běžný netrénovaný
člověk, který nemá takovou spotřebu a produkci). A pokud jde o smažená
volská oka, tak to už je horší. Hraje sice roli i na čem je to smažené,
ale pořád to jsou tuky, nějaké oleje nebo sádlo a je to tím nasáklé.
Smažená vejce každý den – to si člověk zadělá na pěkné zdravotní
problémy a nadváhu. Co se týká vařených vejcí a častého varování
před vysokou hladinou cholesterolu v krvi, tak jsou to mýty. Týká se to
vlastně vejcí všeobecně, ale smažená jsou hezky koupaná v tucích,
často silně kořeněna, solena, takže to problémy udělat může. Ale jako
většinou i ten podíl tuku je zanedbatelný (na hladinu cholesterolu.. ale on
není to jediné, co hraje roli).
Běžný člověk by mohl denně sníst 1 až 3 vejce (každý den). Pokud
nejí každý den, může si dát občas i deset. Kulturisti můžou sníst tak
3 až 7 (ale jedí i víc… to neznamená, že je to dobře).
Ale 10 až 12 vajíček, KAŽDÝ den u běžného (nebo vlastně jakéhokoli)
jedince je fakt moc. A vem si tu spotřebu.. jeden 30ks karton za dva až tři
dny. To budeš mít až 1 000 kč za měsíc jen z vejce.
Nassin
Ano škodí. Nejen pro vás, ale i pro osoby zdržující se v jedné
místnosti s vámi.