Avatar uživatele
anonym

Šel by alkohol přetvořit i do sypké formy jako třeba cukr a sůl a fungoval by stejně jako tekutá forma?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, Drap před 2800 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Alkohol (etylaklohol, etylen) má pevné skupenství při teplotách nižších než –114°C.

„Vodka tabletnaja“ je lidový folklór.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Zatím na to nikdo nepřišel.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Shoehardt

alkoholy v pevném skupenství existují, ale teploty pro tento stav jsou velice nízké. V běžných teplotách, na které jsme zvyklí, je alkohol prostě kapalina.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Leda metodou ala „rumové pralinky“

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Podívej se na fyzikální vlastnosti alkoholu, je to kapalina. Bylo by třeba najít nějaký porézní materiál, do kterého by se aplikoval. Otázka, zda by to mělo smysl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Etylalkohol je tekutina o bodu tuhnutí někde kolem –76oC. Vzniká alkoholový led, což je také krystal. Nicméně aby se sypal musel by jsi ho nadrtit. Naprosto stejné jako u vody.

Jinak krystaly vznikají při krystalizaci přesyceného roztoku tehdy, když je pevná látka rozpuštěná v rozpouštědle (na př. ve vodě a pod.). Toto alkohol nesplňuje.
Voda také nejde dostat do stavu přesycení tudíž nelze provést krystalizaci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

To je jako kdyby jsi chtěl vytvořit sypkou vodu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pospíšil

Ano. Mikrokapsulace etanolu byla patentována v Japonsku už před 50 lety (viz funmatsu-shu). Tržní názvy jsou „Alcock“, „Palcohol“, „Booz2Go“ nebo „SureShot“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek