Avatar uživatele
jirka F

Sbíráte i nějaké speciální houby, nebo zůstáváte u hříbků a bedel?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? paul1, Kepler, aliendrone před 1499 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elkon

Bedly nesbírám, ale jinak další houby, křemenáče, kozáky, kotrče, máselky, klouzky, lišky, různé hřiby.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Pokud čirůvky považuješ za speciální houby, tak ano, sbírám.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Sbírám všechno, co znám, čehož je poměrně dost, jelikož jsem v dětství hltal atlas hub. Takže kromě (pod)hřibů, bedel, klouzků, křemenáčů, kozáků a další „klasiky“ třeba i žampiony, holubinky, masáky…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Když bylo hub málo, tak jsem vzal i jinak velmi dobré holubinky nazelenalé a namodralé, jinak ale zůstávám u hřibů. Nejvíc mi chutná ten hnědý (suchohřib).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Už se blíží sezona čírůvky dvoubarevné. Už se těším, nějaké rostou u nás na zahradě, ale větší množství se dá nasbírat na nedaleké louce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Záleží na okolnostech. V houbách se již od dětství vyznám celkem slušně, tudíž omezujícím faktorem je spíš ÚČEL. Podívej, třeba některé holubinky jsou pro někoho, kdo jí smaženici (já ji nemusím) vynikající houby, ale na sušení se nehodí. Já ještě tak „řízky“ (v trojobalu smažené klobouky masáků či bedel, to mi moc chutná) nebo houby naložené v octě. Houbové polévky, omáčky aj. prostě NEMUSÍM.

Ergo když mě třeba sourojezinky vytáhnou na houby, tak klidně i tu holubinku na smaženici vezmu (bo ony smaženici na rozdíl ode mne milují). Jinak standardně sbírám jen „tvrdé houby“ (vhodné na sušení) a i u nich většinu nálezu ihned rozdám. Prostě sbírám spíš houby pro potěšení (procházka lesem + navíc „něco z toho je“, to je u mne DOST důležité) než za kulinářským účelem. Tož asi tak. ;) :D :D

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek