Jestliže ano: proč je to tak? Vždycky mě to napadne, když pozoruju, jak
se mi rozpouští mléčná čepice na kafi…
Doplňuji:
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas, Jahoda před 5064 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nevím- řeknu jen svůj postřeh- když si dávám latté to je vlastně
našlehaná mléčná pěna -tak ta vydrží dokud nápoj nevypiji.
Kávu se šlehačkou nepiji,ale vím když si to někdo dá, že za chvíli
čepice ze šlehačky padá až se rozpustí.Myslím tedy že v horkým nápoji
se rozpustí dřív.
0 Nominace Nahlásit |
U mne v žádném případě se nerozpustí, neb než dopadne do teplého či studeného nápoje je zcela do kapičky zhltnuta.
0 Nominace Nahlásit |
Řekl bych, že ano – molekuly se pohybují rychleji a tím dochází k rychlejšímu „promíchávání“ obou složek…
0 Nominace Nahlásit |
Hanulko, to buď chodíte do kavárny, kde dělají hodně dobrou pěnu, nebo
latte pijete hrozně rychle :) Mně teda do konce nevydrží skoro nikdy,
jedině snad na tom studeným. Ale asi ta moje pěna bude míň kvalitní –
dělám si ji sama šlehačem, takkže se někdy celkem povede, jindy vůbec a
kecne ještě ve šlehači. Už jsem si mockrát lámala hlavu, čím to je –
způsobem šlehání, druhem mléka, teplotou šlehače nebo cojávím…
Ale taky se mi zdá, že v teplým se to rozpouští rychleji. To zas bude
nějaká fyzika.
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2636 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1348 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |