Avatar uživatele
Terryle

Rozpouští se šlehačka nebo mléčná pěna v teplým nápoji rychleji než ve studeným?

Jestliže ano: proč je to tak? Vždycky mě to napadne, když pozoruju, jak se mi rozpouští mléčná čepice na kafi…
Doplňuji:

  • případný reakce diskusi, jako vždy, předem dík za teorie a názory

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas, Jahoda před 5064 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Nevím- řeknu jen svůj postřeh- když si dávám latté to je vlastně našlehaná mléčná pěna -tak ta vydrží dokud nápoj nevypiji.
Kávu se šlehačkou nepiji,ale vím když si to někdo dá, že za chvíli čepice ze šlehačky padá až se rozpustí.Myslím tedy že v horkým nápoji se rozpustí dřív.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
venkovan

U mne v žádném případě se nerozpustí, neb než dopadne do teplého či studeného nápoje je zcela do kapičky zhltnuta.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
poa.li

Řekl bych, že ano – molekuly se pohybují rychleji a tím dochází k rychlejšímu „promíchávání“ obou složek…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Terryle

Hanulko, to buď chodíte do kavárny, kde dělají hodně dobrou pěnu, nebo latte pijete hrozně rychle :) Mně teda do konce nevydrží skoro nikdy, jedině snad na tom studeným. Ale asi ta moje pěna bude míň kvalitní – dělám si ji sama šlehačem, takkže se někdy celkem povede, jindy vůbec a kecne ještě ve šlehači. Už jsem si mockrát lámala hlavu, čím to je – způsobem šlehání, druhem mléka, teplotou šlehače nebo cojávím…
Ale taky se mi zdá, že v teplým se to rozpouští rychleji. To zas bude nějaká fyzika.

před 5064 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek