Nemyslím že je to způsobeno ročním obdobím, aler pravdou je že za velkých veder neni taková chuť k jídlu jako když je počasí příjemné. Dalším důvodem je i ten fakt, že při vysokých teplotách většina lidí více pije a tím se opět částečně ztrácí pocit hladu.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, iceT, briketka10, zvedavaholka
před 4171 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mě napadá akorát to, že část energie získané z potravy se musí spotřebovat na udržení tělesné teploty – jsme teplokrevní. No a porovnáním venkovních teplot v létě a v zimě dojdu k závěru, že v zimě jsou tepelné ztráty organismu větší a tudíž víc doplňujeme.
4Kdo udělil odpovědi palec? GM, iceT, Lucijej, briketka10
před 4171 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V době našich předků byly zimní měsíce spojovány s hladomorem. Jedna teorie říká, že jsme geneticky naprogramováni k tomu, zvýšit tukové zásoby během podzimních měsíců, což nám pomáhá přežít zimu.
0 Nominace Nahlásit |
Zřejmě jsem vyjímka, neboť co se jídla týká tak je mi putna jestli je
teplo nebo zima.
Množství a chuť jídla je u mě pořád stejné. Dokonce jsem slyšel
několik lidi, že prý v létě nemůžou jíst polévku protože je teplo.
Nezlobte se na mě, ale bez polévky není oběd, i kdyby bylo +45°C.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek