Avatar uživatele
sovap

Proč v nejdražších restauracích menu vypadá jako seznam surovin?

V menu nejdražších restaurací jsou často místo názvů jednotlivých jídel jen stroze vypsány suroviny použité pro přípravu daného jídla. Např. „Šnek, kaviár, mrkev, lanýž“. Je to nějaký snobský jazyk, kterému běžný smrtelník nerozumí?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? lota před 2786 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

No, díky Bohu, že to tak mají. Aspoň vím, co budu jíst. Popis jídla by měl být zákonem. „Katův šleh“ může být taky přejetý pes s chilli.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ReHu

A není to lepší, než napsat Tajemství kuchaře Pepíka a ptát se servírky, co tam vše je?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

To proto, abys měl jistotu, že při objednání menu s názvem kupř. „Rumcajsova nálož“, nebudeš baštit žaludy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Asi mají tolik práce s přípravou jídla že nemají čas vymýšlet složité názvy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření