Avatar uživatele
lukas.zmizik

Proc servirka v restauraci naleje kofolu z flasky do sklenice jen do ctvrtiny?

nekde jsem slysel, ze kvuli tomu, aby neztracela cas, jinde sem slysel, ze podle nejakeho vyzkumu, kdyz to takhle udela, tak ma zakaznik z nejakeho nevysvetlitelneho duvodu tendenci obednat si dalsi piti…

ale to sou jenom spekulace…kdyz se to bezne dela, urcite to bude mit nejaky svuj duvod

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, VampGirl před 4713 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

drap je sice nejblíže, ale hlavní důvody jsou zásady servírování, které mají i praktický základ. Nápoj je vychlazen a studená láhev déle udrží teplotu než sklenice a navíc ve styku s pokojovou teplotou okolí. Dále se po nalití uvolňují CO2 a další aromatické látky. Servírka tak i dává šanci na případnou okamžitou reklamaci po ochutnání (ať už chuťové, teplotní, doplnění ledu či jiné značky apod.).
Kromě toho zákazník se napije přiměřeně a decentně upíjí, dle chuti si poté sám doleje. Je nelogické, že by někdo do sebe obrátil celou sklenici, a i pokud by se dopustil podobného fauxpas, ať si to nezdvořák naplní sám a tím se i shodí v očích okolních civilizovaných hos­tů.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mojitek

Z prostého důvodu : obsluha nemůže vědět jak rychle host pije.Pokud by nalila do plna,tak by nápoj před úplným vypitím vyprchal ,resp. zteplal.. To je jen jeden z důvodů. Lít každému plnou sklenici by bylo nejen časově náročné,ale i naprosto zbytečné.Ovšem položit lahev a nenalít ,nebo prásknout před hosta talířek s neotevřeným sáčkem(chipsy nebo oříšky) je naprostá nehoráznost-což se často ale taky stává..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

To už patří k bontonu, nealkoholické ale i některé alkoholické nápoje se nalévajíjen z části. U nealkoholických je to taky proto, aby si ječlověk případně mohl namíchat s ledem, s vínem, nebo třeba s nějakým destilátem

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Řekla bych,že je to podle nějakéno bontotu,číšnické etikety a nepsaných pravidel,vyučený číšník by to jistě osvětlil líp než já.
Taky jsem zažila,jak spousta servírek rychlokvašek kofolu ani jiné nápoje do sklenice nenaleje,jen je položí na stůl a odkvačí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
VampGirl

Jak říkala iceT, asi to bude podle nějaké etikety… Mě akorát napadlo, že se sklenice plná do tří čtvrtin nese líp k puse a člověk se nemusí bát, že pití rozlije, když je hladina níž…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
roxy52

Tak to je správná servírka.Ještě má čekat,až ochutnáš a nebudeš chtít něco jiného.Ale toto spíš u vína.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek