Avatar uživatele
CTTON

Proč se prodávají takové obří cibule?

Táta dnes koupil cibuli tak 2.5 – 3× větší než je normálně. Musí se vždy jednat o generickou modifikaci? Má vůbec smysl takovou zeleninu jíst?

PS: když dám EU nařízení zelenina nebo cibule za poslední týden tak mi to nic nenajde.

Upravil/a: CTTON

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? zjentek, Hitter před 1635 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Proč? Odpověď je snadná. Protože taková narostla. Zřejmě jde o dobrou odrůdu, která vyrostla v příhodnějších podmínkách. Pokud myslíš, že to nemá cenu jíst, tak ji nejez. Vař bez cibule. To ti bude teprve chutnat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dr.luha

U nás na JM se pěstuje cibule na kapačkách. Do té závlahové vody se přidává umělé hnojivo (dusík, draslík, fosfor, síra) a jde to přímo ke kořenům. Proto ta cibula roste jako blázen.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Edison

A porč by se mělo jednat o… hele… není náhodou šlechtění taky genetická modifikace? Jen poněkud jinou cestou… co? A jestli má smysl to jíst… zjisti si, co je to za odrůdu a pak si o ní něco přečti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Tohle je kvůli povinnýmu konzumu, to ti nikdo nepřizná. Konzum – povinně. To neznáš? Přece kde žiješ, to je normální. Nesmíš mít na výběr. Cibuli potřebuješ, takže jde o povinný konzum, chápeš? Když načneš půl kilovou cibuji, musíš ji hned sníst, nebo vyhodit, jinak ti do sebe natahá toxiny a je po ní. Když jsi důchodce, nemáš moc peněz, máš hlad a chceš vařit, tak v krámu si můžeš koupit jedině tu půlkilovou cibuli, bo rozkrojit si ji tam na půl nemůžeš. Pak se prachy snažíš nahonit na jiný surovině a nakonec po vaření zjistíš, že ti k obědu zbývá jen to dobré pod maso, ale maso už jaksi chybí. Na „dobrým z pod masa“ si za stovku dneska někde můžeš k bramborům objednat ještě tak osmařený kolečko z takový velký cibule, to je tak vše, na salát z vokurky v mističce už zapomeň, to si připrav další pajcku. Voni blbci ti řeknou že tohle není pravda a že za tím žádný konzum nestojí a že to jsou výplody magorů, kteří si života neumí POŘÁDNĚ užít. Tak na to ZAPOMEŃ, bo za obrovskou cibulí NIC JINÝHO, než právě konzum, není! A kdyby „světoví chytráci“ uměli banány jako luky, dávno by je prodávali!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
EKSOT123

Nevšiml jsem si. Ale i mě se někdy povedla hodně velká. Měla dobré podmínky a byla ze sazečky, takže měla trochu náskok.
Rekord je myslím 8 kg, jestli to někdo nepřekonal. Odrůda Kelsea může běžně mít až 4 kg. Naše odrůda Globo běžně až 1,5 kg.
Mimořádně velká jde vypěstovat i z běžných malých odrůd pokud se pěstuje dva roky. Běžně jde cibule druhým rokem do květu, ale četl jsem kdysi nějaký postup, jak cibuli vystresovat, aby nekvetla.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Vážení a vy jste za posledních 30 let jaksi nepostřehli, že dneska se i lidé „šlechtí“ podobně, jako ty cibule? Vážně to nevidíte? A co je potom potřeba vám nastříkat do očí, aby jste spatřili, že průměrný teenager dnes má fyzické proporce průměrného padesátiletého člověka? Takže, furt ta cibule NENÍ konzum? No… Mlčím mlčím…

před 1635 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pepa25

Sorry, ale toto už není ftipný …

před 1635 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Pro ty co se sebou nemíní nic dělat, určitě ne! Ovšem upozorňuji, že mozek NENÍ VŠECHNO.

před 1635 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

…ZDALEKA není vším.

před 1635 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Hitter

Drap- asi tim myslí, že je to dobré akorát na ztrátu zdraví. Umělý hnus

před 1635 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Drap

Umělý hnus? Tys nechal dělat laboratorní rozbor a zjistili že je to škodlivé? Takto je to jen mlácení prázdné slámy.

před 1635 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Drap

Umělý hnus? Tys nechal dělat laboratorní rozbor a zjistili že je to škodlivé? Takto je to jen mlácení prázdné slámy.

před 1635 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek