Avatar uživatele
kacka_jelin

Proč se k ohřívání jídla používají zrovna mikrovlny?

Proč se nepoužívá nějaké jiné záření?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 3186 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Ohřev mikrovlnami o vlnové délce cca 12 cm je založen na tom, že rezonují s frekvencí přepólování molekul vody, obsažených v potravinách, přičemž se generuje teplo. Jiné záření to nedokáže.

Upravil/a: Kepler

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Lamalam, kacka_jelin Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Protože jiné záření lidem do ruky nedají. To máš to samé, jak by bylo krásné, kdyby místo kotlů na tuhá paliva měli lidé doma malinký kotel na atom. Takovou malou atomovou elektrárnu, která by vyráběla proud a zároveň i topila.
Taky to lidem nedají.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Žádní jiné, takto rychlé, ekonomické, bezpečné a jednoduché prozatím neznáme.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
VeRe1983

Protože kdybych na jídlo svítil baterkou, tak tohle záření jídlo moc neohřeje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Protože mají z hlediska ohřevu potravin nejvýhodnější vlnovou délku, viz Keplerova odpověď.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pajka.111

Ahoj, to záleží, jak to u vás funguje. My ji třeba máme a je pro nás docela důležitá. Máme tuto https://www.ba­byplace.cz/di­gitalni-ohrivac-lahvi-2in1-babyono/ a je super, protože v ní ohřeu věškeré jídlo. Jinak třeba na dovolenou, chalupu a podobné výlety je super.

před 1938 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sonka Pop

Maminky, jak se tváříte na pořízení ohřívače lahví… Vyplatí se? A pokud už nějaký máte, tak jaký a využijete ho?

před 1969 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek