Je to kvalitní zdroj vlákniny, která je nezbytná pro dobrou funkci střev.
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Vl%C3%A1knina
3Kdo udělil odpovědi palec? brillant, briketka10, gumáček
před 3147 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proto, že obsahuje látky které způsobují to, že to tak funguje.
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 3147 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
„Významnou složkou lněného semínka je vláknina. Ta je v něm
zastoupená jak v podobě nerozspustné tak rozpustné (sliz). Nerozpustná
vláknina podporuje perilstatiku střev. Rozpustná vláknina snižuje kyselost
v žaludku a zpomaluje jeho vyprazdňování. Poté, co je v žaludku
promíchána s potravou, dochází ke změně konzistence žaludečního a
později střevního obsahu. Obaluje výživné složky potravy a ty se pak
lépe vstřebávají do krve. Pokud je dostatečný přísun tekutin,
zvětšením objemu a změkčením střevního obsahu může pomoci při
vyprazdňování. Má vliv na snížení hladiny krevních tuků (cholesterolu)
a cukrů.“
Podrobněji ve zdroji: http://www.prodejnabylin.cz/susene-plody-orechy-semena/609-lnene-seminko.html
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se lněné semínko nepomele/nerozetře v třecí misce či
hmoždíři apod., proběhne trávicím traktem a tělu nic ze svých dobrých
vlastností (viz marci1)
a cenných látek nedá.
Žaludek ho také „nepomele na kaši“ (jako jinou nedostatečně
rozmělněnou stravu).
Pokud se toto semínko nepomele, ve střevě se tedy žádné živiny
nevstřebají.
Vyběhne stolicí „nedotčené“ ven ;) nebo ulpí ve střevních klcích
(podobně jako mák či pepř – ten až na 7 let)..
Celé lněné semínko (nerozdrcené) může jen „vykartáčovat“
střevo 🙂.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |