Protože žaludek chrání hlen. Pakliže se hlen poškodí, hrozí žaludeční vředy, tedy natrávení žaludku. Mimochodem kyselina chlorovodíková v našem žaludku není tak silné koncentrace.
Ještě si něco z biologie gymnaziálního typu pamatuju. Moje matka učila bižuli na škole, ale já na to nikdy nebyl. A nejhorší byla zoologie.
Děkuju.
0 Nominace Nahlásit |
Vděčni můžeme být epitelovým buňkám. Ty totiž produkují sliz ve
formě bikarbonátu, který pokrývá vnitřní povrch žaludku a dokáže
kyselinu neutralizovat.
🙂
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |