Damiana
Protože chleba je dneska často tak šmejdský, že prostě zplesniví i do
tří dnů, natož do pěti. Tedy, jestli nakupuješ v. Klasickém SM. Bývá
nedopečený, o pravém kvásku ani „neslyšel“, ingredience bývají
podřadné a všelijaké…
Doporučuji ti nějakou menší, soukromou pekárnu nebo farmářský trh. Já
nakupuji tam a chleba nám vydrží vláčný. A je dobrý.
Také záleží na uskladnění. Vyndat z mikroteňáku, zabalit do papíru a
pak do utěrky. Můžeš dát i do chlebníku. A neměl by být moc
na teple.
Drap
Má více vlhkosti než rohlíky, je ho větší kus, tak také pomaleji
vysychá. Neni to však jen vlhkostí, ale i složením jednotlivých druhů
pečiva.
radce
V lednici vydrží daleko déle bez plísně i v mikrotenu, takže ani
netvrdne. Tvrdší chléb k okamžité spotřebě lze dát na pár vteřin do
mikrovlnky