Avatar uživatele
postcd

Proč je/není sojový lecitin zdravotně závadný, když neprojde procesem fermentace?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3390 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

I když sojový lecitin neprojde procesem fermentace, „používá se používá v potravinářském průmyslu jako emulgátor a také při výrobě doplňků stravy. Sójový lecitin se účastní všech životně důležitých pochodů v těle. Má důležitou úlohu při dodržování zdravých jater a nervového systému. Je považován za velmi dobrý zdroj cholinu, důležité složky mozkové chemické látky acetylcholinu, který hraje významnou roli v řízení paměti a svalové činnosti. Díky své emulgační schopnosti má lecitin vliv na zmenšování velikosti tukových částí v krevním oběhu. Příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi a tím i proces arteriosklerózy.“

„Jeho užívání napomáhá ke snížení hladiny cholesterolu v krvi a krevního tlaku, působí pozitivně na paměť a klouby, urychluje regeneraci, zlepšuje využitelnost proteinů. Dalším příznivým efektem užívání sójového lecitinu je zrychlení metabolizmu a podpora redukce podkožního tuku.“
http://www.so­ja.cz/o-soji.html
http://www.so­ja.cz/produkty/53/so­jovy-lecitin.html

Podle jeho významu pro člověka nebude zdravotně závadný.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek