I když sojový lecitin neprojde procesem fermentace, „používá se používá v potravinářském průmyslu jako emulgátor a také při výrobě doplňků stravy. Sójový lecitin se účastní všech životně důležitých pochodů v těle. Má důležitou úlohu při dodržování zdravých jater a nervového systému. Je považován za velmi dobrý zdroj cholinu, důležité složky mozkové chemické látky acetylcholinu, který hraje významnou roli v řízení paměti a svalové činnosti. Díky své emulgační schopnosti má lecitin vliv na zmenšování velikosti tukových částí v krevním oběhu. Příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi a tím i proces arteriosklerózy.“
„Jeho užívání napomáhá ke snížení hladiny cholesterolu v krvi a
krevního tlaku, působí pozitivně na paměť a klouby, urychluje regeneraci,
zlepšuje využitelnost proteinů. Dalším příznivým efektem užívání
sójového lecitinu je zrychlení metabolizmu a podpora redukce podkožního
tuku.“
http://www.soja.cz/o-soji.html
http://www.soja.cz/produkty/53/sojovy-lecitin.html
Podle jeho významu pro člověka nebude zdravotně závadný.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |