Avatar uživatele
kyselina 5

Proč hoří paprika v mikrovlnce?

Chemikář tvrdí, že ta paprika může obsahovat kovy z půdy kde byla vypěstována. Koupili jsme více paprik a hoří každá.
Další možnost byla špatná destička v mikrovlnce – tou to není – kámarádovi to dělá taky.

Doplňuji:
Tak děkuji za odpovědi

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, terry, johana 56, beer, Damiana před 4367 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Při vaření některých zeleninu v mikrovlnné troubě,může dojít k jiskření .

Husté zelenina jako zelené fazole, mrkev a zelené papriky mají vyšší množství minerálních látek ve srovnání s jinými potravinami. Tyto minerály jsou železo, hořčík a selen.

Neupravený anglický překlad.

http://transla­te.google.cz/tran­slate?hl=cs&lan­gpair=en|cs&u=http://­www.inspection­.gc.ca/english/fssa/c­oncen/specif/ve­glegmicroe.shtml&e­i=TnfDUPeeF8TtsgbD-oG4Dw

Minerály fungují jako malé kousky kovu a vytvořit obloukovitých efekty v mikrovlnné troubě. Jiskry výsledek jako mikrovlny odrážejí nebo odrazit kov. Jiskření nepoškodí jídlo, ale to zabrání vytápění důkladně.

Rozsáhlé jiskření může poškodit troubu na magnetronu trubku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
badisko

tedaaaa z vas musej mit rodice radost ..lol..ale vzdycky se to da hodit na chemikare no ne?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lucijej

Ano, ano – paprika kumuluje kovy z půdy, např. Cd. Mikrovlnka ohřívá tak, že mikrovlny rozkmitávají molekuly vody, cukru a tuku a tímto rozkmitávání se ohřívají. Ale od vodivých materiálů – kovů se mikrovlny odrážejí a dochází tak jiskření, které vede k hoření – proto se do mikrovlnky nesmí dávat pokovené nádobí.

Mně takhle kdysi ohořel sešit z dějepisu :o)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Amie

Mě začala hořet zmražená hranolka… Takže zkus jí zmrazit a uvidíš

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek