Líh by byla těžká chyba, natáhl by vodu z brambory a ta by se ti
zcvrkla. Zde je zkušenost muzejního preparátora zprostředkovaná dříve
Lamalam. Sice se týká preparace kapradin, ale můžeš se inspirovat.
Principem je částečná náhrada vody glycerinem:
„kapradiny se prý konzervují v roztoku glycerinu a vody 1:1. Roztok má
mít počáteční teplotu 50–60°C. Rostliny se neponořují celé, ale dají
se normálně jako kytky do vázy. Celý proces je ukončen, až se na povrchu
listů objeví kapky glycerinu.“
Kde se dá glycerin sehnat nevím, ale na netu jistě něco najdeš.
0 Nominace Nahlásit |
Nalož si ji do lihu a pro jistotu ještě si opatři přesnou sádrovou kopii.
0
před 2648 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |