Avatar uživatele
Aappo

Přemýšleli jste někdy o dobrovolném vegetariánství? Je správné se na určitou dobu vzdát masa?

Pokud se zdravý jedinec rozhodne, že bude nějakou dobu jíst pouze taková jídla, která neobsahují maso, může to být prospěšné? Máte s tím někdo zkušenosti, nebo je to z vašeho pohledu zbytečnost?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Disraeli před 1034 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Disraeli

Odpoveď byla označena jako užitečná

Víš že zdravý jedinec bez masa a spol (živočišných produktů) moc dlouho zdravý nezůstane? ;)
Jak človkě jí, je však jeho věc… dokud mu to nikdo nevnucuje, nakáže mu o tom… Netýká se dětí ve výchově, avšak rodiče by je měli krmit zdravě a všemi potřebnými živinami (což obnáší i maso a hlavně bílkoviny atd) a pokud jsou někteří vegoši a poobní, neměli by dětem odepírat správnou, celistvou stravu.
Doplňky a náhražky jsou, ale jsou to právě NÁHRAŽKY, a to o spekulativní kvalitě (jak u čeho, náhražek je víc).
Diety bývají různé – podle potřeby. Nucené (lékařské), dobrovolné, při posilování (naopak založená na masité a živočišné stravě), při detoxu a podobně.

Pro zajímavost: člověk taky „vznikl“ díky masu a živočišné stravě. Homo sapiens by neexistovalo, kdyby „opice“ nezačaly jíst maso a morek, což výrezně ovlivnilo vývoj jejich mozku (díky potřebným živinám) a následně i celkvý evoluční proces.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Aappo Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Nejen přemýšlel, ale i několik let provozoval. Ono záleží na tom, jaké máte podmínky a možnosti. Vegetariánství je v našich podmínkách finančně a časově náročný koníček.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elkon

Je to hloupost, stačí si pročíst pár vyjádření odborníků. Tělo potřebuje složky, které bez živočišné stravy nedostane a nelze je „uměle“ nahrazovat. Samozřejmě, že ovoce a zelenina jsou též velmi důležitá strava. Žádné umělé vitamíny, nebo jiné složky nejsou pro tělo zdravé.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
_Bůh_

Lidé v různých částech světa mají různé jídelníčky. Lidé v Himalájích mají jinou stravu, než lidé v Karibiku. Zda získávají rostlinné či živočišné bílkoviny, není určující. V našich končinách je běžné konzumovat maso. Proto jsem o odmítání masa neuvažoval.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Nepřemýšlím o tom. A nebudu.
Jsou dny, kdy jím masa méně nebo vůbec. Jindy potřebuji pořádný kus masa nebo půlku kuřete.
Pokud má osoba, která maso nekonzumuje maso vůbec, dostatek hodnotných bílkovin (rostlinného a živočišného původu), absence masa mu neublíží :)
Pokud se člověk domnívá, že vynechání masa z jídelníčku je pro něj prospěšné, bude tomu tak (jak si přeje). Mám jen výhrady k veganství, u zdravého člověka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

Může to být rozhodně prospěšné, protože strávit maso trvá mnoho hodin, na rozdíl od obilovin a mnoha dalších potravin. Mezitím už bývá čas na další jídlo, a potom si člověk lehce vyrobí ze žaludku kompost. Se všemi průvodními potížemi. Kvalitní trávení je základ pohody a zdraví. Maso tomu upřímně řečeno moc nepřispívá. Ledaže prodloužíme pauzy mezi dvěma jídly.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek