Arne1
Zrovna včera jsme měli pomazánku z medvědího česneku.
Drap
Ano, podběl, březovou mízu, kopřivy, žebříček, medvědí česnek,
jitrocel
paul1
Čaj z kopřiv jako očistnou jarní kůru, také nádivka s kopřivami a
např. i smaženice s kopřivami.
¨Kopřivy i sušíme spolu s jinými bylinkami na čaj.
EKSOT123
Včera jsem si uvařil velký hrnec kopřivového špenátu. Přidal jsem tam
i trochu listů bršlice k.n. Také je teď ideální doba na seřezávání
mladých pampelišek. Včetně zavitých poupat. Dá se to jíst ke všemu,
i k buchtám. Ani se nemusí krájet, jsou-li dobré zuby. Citlivější
jedinci mohou pampeliškové trsy vybělit přikrytím nádobou. Možná jsou
pak míň hořké.
Medvědí česnek mě teprv vystrkuje růžky- mám ho ve stínu. Ale pažitka
už je pěkná. Také jsou chutné nalévající se pupeny z lípy. Pozdeji
v květnu pak jsou pochoutkou oloupané mladičké lopuchové lodyhy. Tedy pro
mírně otrlé.