Avatar uživatele
paul1

Používáte čerstvé citrony, nebo koncentráty?

My jsme ještě ze staré školy a do čaje si dáváme šťávu z citronu. Tedy ne do čaje ještě horkého, ale chvíli počkáme, až teplota čaje trochu klesne, to kvůli zachování vitaminu C. Dlouho jsme šťávu z citronů vymačkávali na lisu (či jako se to jmenuje), ale před časem jsme, hlavně kvůli pohodlíčku (lis na šťávu se dost zle po použití čistí), přešli na částečné vymačkání citronu ručně, potom jsme půlku vymačkaného citronu rozřízli na polovic a čajovou lžičkou vydlabali do čaje zeleno-žluté lalůčky z vnitřku citronu. Jdou poměrně snadno oddělit od kůry. Zdá se nám to lepší, získáme i trochu potřebné vlákniny, kterou by jsme jinak vyhodili do odpadu.

https://www.vi­talia.cz/clan­ky/rozdil-mezi-citrony-a-citronkami-obrovsky/

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Kepler, Ametyst před 1291 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Malvína

Zásadně čerstvý. Citronku doma nemám. Zpracuji celý citron. Šťávu do čaje, kůru do těsta, na dezerty. V zimě dělám svůj výborný punč, do něhož dávám citron na kolečka řezaný.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Já tedy citrony nepoužívám vůbec, jen občas strouhanou citronovou kůru do pečení. Ale kdybych používal, tak jen z čerstvého citronu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ametyst

Kdysi dávno jsem zjistila, že citronka je uvnitř plesnivá, a bez ohledu na Spotřebujte do..zaváněl obsah podezřele. Vždycky používám citrony. Dokonce někdy v receptech i místo octa vezmu citronovou šťávu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nassin

Pokud se potřebuje kúra na pečení, kupujeme BIO citrony, které jsou údajně bez pesticidů https://www.bez­pecnostpotravin­.cz/obsah-pesticidu-v-citrusech-a-mate.aspx
. Jinak citróny používáme tak, kde to recept vyžaduje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
annas

Citron oloupu a kolečka si dávám do džbánu s čistou vodou, Popíjím o celý den.

Do čaje nepoužívám žádné přísady, piji většinou čistý, Někdy přidám trochu skořice.

Střídám různé druhy čaje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Uvařím si vodu a po 20 minutách vymačkám půlku citronu. Tu druhou půlku použiji do čaje s medem. A mačkám to rukou. A když je velká mrkev, tak si udělám salát a tam dávám celý citron.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

V dávné minulosti citronku, v poslední době čerstvé citrony.
Raději ty s tou slabší kůrou.
Mačkáme je na ručním lisu, do čaje pak shrneme i část dužniny.
Očištěný je během pár vteřin.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1162 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek