Máme v novém bytě plovoučku a hlavně v kuchyni, nejvíc kolem
sporáku, se dělají šedivé fleky patrně od rozšlapaných kousíčků
jídla, na kterých pak ulpí prach a udělá se šedivý flek. Uklízet
nechceme častěji než jednou týdně, jenže po týdnu se udělá na
vytírání až moc špíny, tak než bych máchala mop několikrát na jednu
místnost, tak to radši vyluxujeme. Tím se podlaha nestírá a ty fleky tam
zůstávají. Jednou za čas vezmu Alex a houbičku a ty fleky vydrbu
(plovoučka je taková hodně hrubá, takže musim víc přitlačit, tím
spíš, že to nemůžu nechat „odmáčet“ hodně morkým vytíráním jako
na dlaždičkách), ale říkám si, jestli se s tím mám patlat, jestli by
nevadilo je tam nechávat a až třeba když by bylo víc fleků než dřeva,
tak to umýt. Ale říkám si aby třeba vlhkost/kyselost/cukernatost v tom
fleku tu podlahu nerozežírala podobně jako nános vodního kamene rozežírá
nemytý kohoutky.
--
Poškozuje plovoucí podlahu, když na ní zůstávají fleky?
Doplnění: Vy si asi představujete, že se jedná o půlku brambory. Jedná se o nějaký kapičky co vycáknou z hrnce nebo podobně při manipulaci odpadnou, a jsou tak malé, že je hned nevidím, dokud neudělají flek.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 1695 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
TVL tak to je dilema. Jako… je to hnusný, co teď napíšu, ale…
Asi ti nezbude, než po každým vaření či přípravě jídla v kuchyňi
vzít kapku vody do vědra, hadr a hned po ukončení kuch. prací tu podlahu
setřít. Prostě to stírání kouska podlahy v kuchyni AUTOMATICKY PŘIŘADIT
k denním kuchyňským rituálům.
Já vím, komu by se chtělo, je to hnus, říkal jsem… (;
No a právě proto je lepší setřít prostor pod sporákem preventivně. Tak se vyhneš těm flekům později. No a i kdyby se tam válela morková kost a půl celeru z vejvaru, narazíš na ně a HNED VÍŠ! (;
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
A to je problém odpadané jídlo nebo cokoliv, co spadne na podlahu ihned uklidit nebo setřít? Čím víc špíny na podlaze, tím víc práce při jejím odstraňování, protože mastnej flek nevyluxuješ, to dá rozum. Já jsem sice bordelář, ale takhle líná nejsem.
Ono to tak podle popisu ale vypadá.
Moje mamka měla novej sklokeramickej sporák a po každým vaření plotnu
otřela, teď už to tak moc nehrotí, neboť se bude stěhovat a sporák má
už dost za sebou. Já mívám zaprasenou stěnu za sporákem, protože
s oblibou zapomínám používat poklice, ale ze zkušenosti vím, že čím
starší mastnota, tím hůř jde dolů. Z podlahy taky. Ono fakt není
problém podlahu otřít mokrou kuchyňskou utěrkou, to moc času nezabere,
nemusíš hned drhnout celou kuchyň.
Upravil/a: iceT
0 Nominace Nahlásit |
To jste asi pěkná čuňátka :)
Dcera s manželem pořídili byt, kde je bohužel v kuchyni také plovoucí
podlaha. Žádné fleky na ní nejsou.
Po každém vaření/smažení setře pruh kolem pracovní linky a sporáku.
Hlavně, pokud vidí/ví, že něco ukáplo, vystříklo, upadlo. Má po roce
hadřík (houbičku, po ruce je i čistící přípravek), který namočí hned
ve dřezu.
Dělává to mnoho kuchtíků a hospodyněk, také u lina, dlažby aj. Přece
tam ty drobky a mastnotu nenechám!
Bývalo dobrým zvykem po každém vaření setřít v kuchyni alespoň
frekventovaná místa. Na těch pár vteřin nepotřebuji žádný mop. Stačí
sednout na bobek nebo přikleknout a ohnout hřbet. Nebo mít při ruce ruční
mop s nádržkou s čistícím prostředkem (už od 300 Kč).
Tím mopem to po týdnu „nalepeného sajrajtu“ setřením nikdy pořádně
neuklidíte (i když opakovaně šmejkáte mopem sem tam).
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek