Avatar uživatele
BENYTA

Poradíte mi prosím, co se zelenými rajčaty, která mi bohužel přemrzla na rostlinách?

Jedná se asi o pět kilo, je mi jich líto, od včera jsou otrhaná v obýváku na stole u okna…
Znám skládání do pětilitrovek, já bych to spíš chtěla zpracovat hned…
Nejsou zelená jedovatá?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, briketka10, lejdy.můn před 3358 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Příští rok to můžeš udělat tak, že vykopneš celou rostlinu z hlíny, oklepeš, abys nenadělala a vezmeš ji domů, tam ji pověs na něco, já je mám na šňúře na prádlo vzhůru nohama, teda vlastně kořeny, tak dojdou skoro všechna rajčata, co ještě na rostlině jsou. Nic se s tím nedělá, jen se postupně otrhávají.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
pajail

Zelená rajčata jsme dávali do čalamády a bylo to super. Každopádně dozrání ve sklenici je taky dobrý nápad. Nesmí se však zapomenout přidat červené jablíčko.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Jedovatá nejsou. Na netu najdeš spoustu receptů, podle toho co chceš dělat
http://search­.seznam.cz/?q=re­cepty+zelen%C3%A1+ra­j%C4%8Data&sou­rceid=szn-HP&oq=recepty+ze­len%C3%A1+raj%C4%8Da­ta&sgId=kBCvTcI­Ukba7uvEBkGCpnhwok­SLjTnwMzSpfYG­Zizq%3D%3D&aq=-1&thru=sug&su=c

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

jedovatá jsou, ale v minimální míře, poláci je běžně prodávaj sterilovaný. Jinak na okně ti dojdou do červena i takto.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ahold

Už léta z nich dělám chutney. A celý rok mám výbornou přílohu k masu a k uzeninám místo hořčice, nebo křenu.
Odkaz viz Drap. A ještě zužitkuješ ovoce, které sklidíš. Já mám nejraději švestkové a meruňkové chutney.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

OMYL VĚTŠINY…k oknu je nedávej, k dozrání světlo vůbec nepotřebují, sice zčervenají, ale NEDOZRAJÍ (plody rajčat dozrávají „zevnitř“ a na to světlo nepotřebují)…naše babičky je balily po jednom do hedvábných papírků a pak na ně nakladly jablka, která vylučují ethylen a urychlují tak zrání…pokud budou na světle budou sice červená, ale úplně bez chuti…pokud je tedy nebudeš zpracovávat hned, naskládej je třeba do bedýnky a dej je „dojít“ do tmavé a teplé místnosti a přikryj je listem novin, tam se i vybarví a dostanou chuť…

Upravil/a: Funna

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56 Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jestli ti pomrzla tak se ti nic nevybarví. Rajčata shnijí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Nějaké škodlivé látky zelená rajčata obsahují ale životu nebezpečná nejsou.
Nakládám do okurkového nálevu, přidám několik stroužků česneku, feferonku a pár minut steriluji.Větší nakrájím na čtvrtky,malá celá.
Záleží na tom,při jak nizké teplotě 'přemzla‘,kolem –5 mohou postupně zčernat.

Upravil/a: johana 56

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek