2 – 3 vepřové nožičky
350 g vepřové plece s kůží (nebo kolínko)
vodu, sůl
6 kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 cibule, oloupat
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
asi 50 ml octa na ochucení
mletý pepř
Vepřové nožičky a maso omyjeme, vložíme do hrnce (, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření a uvedeme do varu,. Vaříme mírným varem do změknutí masa. Během varu odebíráme z povrchu tuk a pěnu, vaříme-li v papiňáku, sebereme po uvaření. Před koncem varu přidáme očištěnou, na větší kusy překrojenou kořenovou zeleninu, přepůlenou cibuli a ocet.
Dovaříme doměkka; uvařené maso a zeleninu vyjmeme z vývaru do mísy a necháme chvíli zchladnout, kůži pomeleme. Vývar přecedíme, necháme ustát (nechal jsem ztuhnout v lednici) a z povrchu sebereme naběračkou všechen tuk.
Maso nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na drobné kostičky a v míse promícháme s vývarem. Podle chuti opepříme, popřípadě dosolíme. Směs naběračkou nalijeme do formy na srnčí hřbet, případě do jiné vhodné. Necháme vychladnout a potom ztuhnout v lednici. Huspeninu vyklopíme z formy – lépe to jde, když dno z vnější strany na okamžik ponoříme do teplé vody. Ozdobíme vejcem, plátkem citrónu. Podáváme s nadrobno nakrájenou cibulkou, posypeme pažitkou a pokapeme citrónovou šťávou, případně přelité octem.
0 Nominace Nahlásit |
No základ je jasný. Maso s kližkou( Vepř. kůže špárky koleno atd.) Kdo má raději masitou přidá libové maso, kdo má rád se zeleninou, přidá zeleninu.( mrkev celer petržel…ale také např. kyselé okurky ) Někdo nakrájí na malé kousky, někdo rozemele. No a koření viz. každá kuchařka. Fantazii se meze nekladou. Huspenina nebo také sulc.
0 Nominace Nahlásit |
Minulý týden jsem ji dělala, jen se po ní zaprášilo.
Suroviny
3 nožičky
3/4 kg plecka
každé jsem uvařila zvlášť v osolené vodě s pár kuličkami pepře
hodně do měkka
potom jsem nožičky pěkně obrala vše umlela na masovém strojku , plecko
nakrájela na kousky slila oba vývary a vložila maso i umleté nožičky
ještě chvíli vše povařím – dochutím pepřem solí troškou octa
přidám dle chuti hrášek s mrkví , kukuřici , /z plechovky/, cibuli
nadrobno či nakrájené vařené vejce . Naliji do misek nebo forem a nechám
ztuhnout .
Doplňuji:
http://img.nadapenny.com/t20/10350/nadap143756369860230.jpg
u nás je moc oblíbená tak jí musí být dost
Zdroj: http://img.nadapenny.com/t20/10350/nadap143250420170237.jpg
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Já vařím v tlakáči 2 nožičky s kolenem, přidám mrkev, česnek,
cibuli, sůl a pro chuť trochu kuřecí kostky, pár kuliček celého pepře,
trochu mletého pepře, pár kuliček nového koření a asi 3 lístky
bobkového listu. Pak koleno vyndám, oberu od masa, dám do misek, přidám
i nadrobno nakrájené kousky kůže a na kolečka nakrájenou mrkev, česnek
i cibuli. Dám do ledničky ztuhnout a pak nakrájím nadrobno cibuli, posypu
jí huspeninu a pokapu octem a ..... bomba…
K tomu čerstvý měkký chleba…
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |