Avatar uživatele
johana 56

Poradˇte,prosím,do­brou huspeninu.Děkuji.

Vyzkoušený,domácí recept.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? irij, panenka, flodur, anonym, Mili @ před 5089 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

2 – 3 vepřové nožičky

350 g vepřové plece s kůží (nebo kolínko)

vodu, sůl

6 kuliček celého pepře

4 kuličky nového koření

1 bobkový list

1 cibule, oloupat

150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

asi 50 ml octa na ochucení

mletý pepř

Vepřové nožičky a maso omyjeme, vložíme do hrnce (, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření a uvedeme do varu,. Vaříme mírným varem do změknutí masa. Během varu odebíráme z povrchu tuk a pěnu, vaříme-li v papiňáku, sebereme po uvaření. Před koncem varu přidáme očištěnou, na větší kusy překrojenou kořenovou zeleninu, přepůlenou cibuli a ocet.

Dovaříme doměkka; uvařené maso a zeleninu vyjmeme z vývaru do mísy a necháme chvíli zchladnout, kůži pomeleme. Vývar přecedíme, necháme ustát (nechal jsem ztuhnout v lednici) a z povrchu sebereme naběračkou všechen tuk.

Maso nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na drobné kostičky a v míse promícháme s vývarem. Podle chuti opepříme, popřípadě dosolíme. Směs naběračkou nalijeme do formy na srnčí hřbet, případě do jiné vhodné. Necháme vychladnout a potom ztuhnout v lednici. Huspeninu vyklopíme z formy – lépe to jde, když dno z vnější strany na okamžik ponoříme do teplé vody. Ozdobíme vejcem, plátkem citrónu. Podáváme s nadrobno nakrájenou cibulkou, posypeme pažitkou a pokapeme citrónovou šťávou, případně přelité octem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
irij

No základ je jasný. Maso s kližkou( Vepř. kůže špárky koleno atd.) Kdo má raději masitou přidá libové maso, kdo má rád se zeleninou, přidá zeleninu.( mrkev celer petržel…ale také např. kyselé okurky ) Někdo nakrájí na malé kousky, někdo rozemele. No a koření viz. každá kuchařka. Fantazii se meze nekladou. Huspenina nebo také sulc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Minulý týden jsem ji dělala, jen se po ní zaprášilo.
Suroviny
3 nožičky
3/4 kg plecka
každé jsem uvařila zvlášť v osolené vodě s pár kuličkami pepře hodně do měkka

potom jsem nožičky pěkně obrala vše umlela na masovém strojku , plecko nakrájela na kousky slila oba vývary a vložila maso i umleté nožičky ještě chvíli vše povařím – dochutím pepřem solí troškou octa přidám dle chuti hrášek s mrkví , kukuřici , /z plechovky/, cibuli nadrobno či nakrájené vařené vejce . Naliji do misek nebo forem a nechám ztuhnout .
Doplňuji:
http://img.na­dapenny.com/t20/103­50/nadap143756369­860230.jpg
u nás je moc oblíbená tak jí musí být dost

Zdroj: http://img.na­dapenny.com/t20/103­50/nadap143250420­170237.jpg

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mili @

Já vařím v tlakáči 2 nožičky s kolenem, přidám mrkev, česnek, cibuli, sůl a pro chuť trochu kuřecí kostky, pár kuliček celého pepře, trochu mletého pepře, pár kuliček nového koření a asi 3 lístky bobkového listu. Pak koleno vyndám, oberu od masa, dám do misek, přidám i nadrobno nakrájené kousky kůže a na kolečka nakrájenou mrkev, česnek i cibuli. Dám do ledničky ztuhnout a pak nakrájím nadrobno cibuli, posypu jí huspeninu a pokapu octem a ..... bomba…
K tomu čerstvý měkký chleba…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek