Avatar uživatele
Matiselis

Ovlivňuje délka pečení těstovin jejich nutriční hodnotu?

Dle internetu nemá pečení nijak zásadní vliv na úbytek drtivé většiny živin. Samotné bílé těstoviny mají sami o sobě pramálo živin, nicméně mi jde zejména o nutriční hodnoty jejich " přídavků", jako je sýr či vejce. Znamená kratší doba pečení více zachovaných živin? Nebo je rozdíl mezi krátkým a dlouhým pečením nepodstatný, téměř zanedbatelný?
Děkuji za odpověď

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Mravenec před 723 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Netuším, u nás doma obvykle těstoviny nepečeme, nýbrž vaříme.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
AlenaRo

Kromě vitamínu B, nutriční látky nejsou zasaženy pečením. Redukce hodnoty vitamínu B může jít až na 40%. Také je možná státu vitamínu C, ale to pouze při dlouhém vystavení vysokým teplotám v suchu. Přidá-li se extra tuk, může dojít k úbytku vitamínu A a E. Pro více informací o tomto tématu bych doporučila spíše zahraniční zdroje, bývají přesnější.

Avatar uživatele
Matiselis

Emefej, máš pravdu. Těstoviny se vaří. Jenže poté se mohou ještě péci. Viz třeba: https://fresh­.iprima.cz/re­cepty/zapecene-testoviny-se-sunkou-a-syrem-podle-pohlreicha

Nový příspěvek