Doplňuji:
Ale já chci Tarhonyu a né obrovské „noky“… představovala jsem si to
jako opravdu těstovinovou rýžičku… Né hrudky :o)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4830 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na nějakém e-shopu určitě
http://eshop.provita.cz/testoviny-tarhona-bezv-400g-cessi/d-71118/
Ale proč kupovat, když příprava je docela primitivní? Cca půl kila
mouky, dvě vejce a uděláš tuhé těsto. Síto na tarhoňu asi nemáš, tak
nastrouháš hrubým struhadlem na suchý plech. Dáš do trouby a pozvolna
pečeš, dokud nevyschne a nezačne zlátnout. A je to, tarhonya jak
z magyarské puszty :)
K tomu perkelt ze selete a hned začnete mít pocit, že vám patří všechno
od Oravy po Szeged :D
0 Nominace Nahlásit |
udělej si domáci je 100× lepší a máš ji za chvíli.
1 kg polohrubé mouky, 5 velkých vajec
Těsto dej v mikrotenu na 1 h do ledničky. Potom se ustrouhá nahrubo nebo
protlačuje sítem na halušky usušíš na vále nebo velkém platě a je
hotovo.
0 Nominace Nahlásit |
v globusu a taky v kauflandu a albertu. Musíš hledat protože personál někdy tápe-buď to naskládájí k rýži, nebo k těstovinám, někdy k polévkovým nudlím, krutonům atp
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |