Zkvašené kobylí mléko. Píše se to většinou s tvrdým y. Ale jak tak koukám, tak na netu je to dost často i s měkkým i. V Mongolsku, odkud kumys pochází, se to ale nazývá ajrag, to je správné mongolské označení.
0 Nominace Nahlásit |
Kumys je mléčný výrobek, který je populární v hodně ze střední Asie do zemí jako Turecko, Rusko, Kazachstán, Kyrgyzstán, Mongolsko, v Maďarsku, a Uzbekistán. Kumys je vyrobena z fermentované kobylí mléko a je velmi podobný kefíru. To je kapalná látka. Jak kobylí mléko mírně sladká složka, kvašení kobylího mléka kumys umožňuje mít velmi jemný alkoholu.
Read more: http://www.kosmix.com/topic/kumis#ixzz1A0lk1Srp
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst, iceT
před 5071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |