Avatar uživatele
nabocklisha

Nevíte, kde se dají v Praze sehnat čínské koláčky štěstí?

Jestli se to teda vůbec u nás někde dělá, já na ně ještě nikde nenarazila…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5015 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Pravdě podobně restauracích čínských obyčejně to dávají k jídlu.A nebo Postup přípravy receptu Čínské koláčky štěstí:
Sušenky „Štěstí“, podle originálního receptu, obsahují malé ceduličky s milými průpovídkami (přáníčky).

Nejdříve si připravíme cedulky: napíšeme text v co nejmenším formátu a pak cedulku poskládáme jako harmoniku (zvrásníme) a odložíme na dosah ruky. Pro přípravu těsta si rozpustíme máslo v hrnci a odložíme bokem. Bílky lehce našleháme, ale dejme pozor, aby nám nevznikl tuhý sníh. Přimícháme špetku soli a moučkový cukr. Nakonec opatrně vmícháme mouku a rozpuštěné máslo. Ještě jednou krátce promícháme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z pečícího papíru vystřihneme 3 kolečka s 8-mi cm v průměru. Kolečka položíme na plech. Na každé poklademe vrchovatou lžičku těsta a uhladíme tak, aby sušenka měla velikost kolečka. Nepečme najednou více než 3 sušenky, protože sušenky „Štěstí“ se musejí tvarovat ještě horké – jinak by se polámaly! Pečeme asi 5 minut při střední teplotě, až okraje lehce zhnědnou. Sundáme z plechu, do středu položíme zvrásněné ceduličky a sušenky přeložíme do půlkruhu. Okraje pevně stiskneme a krátce ohneme přes okraj sklenice, aby sušenky získaly ohyb (viz obrázek). Necháme vychladit na mřížce. Čínské sušenky necháme sušit na vzduchu, až ztvrdnou. Teprve pak je uložíme do připravené dózy.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Ja bych si dosla na dobry obed do Ciny a tam by se zeptala, popripade od nich jich hned par odkoupila. 🙂 -iv-

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek