Avatar uživatele
marci1

Neměl by se alespoň krátkodobě omezit dovoz polských (ne)potravin k nám?

Já polské potraviny nekupuji. Dnes zase zpráva o salmonele v (polském) mletém mase z Lidlu. ☹
Chápu, že nelze v EU vydat zákaz na dovoz potravin pro jednu členskou zemi, ale je to stále dokola. Copak jsou naše tělesné schránky popelnicemi? Je toho už tolik: maso se salmonelou, vejce, čaje s pesticidy, ve zmrzlině prostředek na hubení vší, v rýži jedovaté olovo, jedovatá mléčná moučka s kadmiem, olovem a E.coli, kakao s namletými slupkami, zelí s obsahem kyseliny mravenčí, klobásy s úlomky kostí či solí na posyp silnic atd. Je toho tolik, e si nemohu ani na vše vzpomenout. Neměli by občané sepsat nějakou petici proti dovozu polských potravin? Nejedná se o ojedinělé případy a trvá to již více let. Jinak nic proti Polákům. 🙂
http://www.roz­hlas.cz/zpravy/do­maci/_zprava/in­spekce-varuje-pred-polskym-mletym-masem-z-lidlu-obsahuje-bakterie-salmonely--1706336

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz, anonym, gecco, Kepler, kodl67, L. da Vinci před 2816 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Myslím, že nějaká legislativní opatření ani nejsou potřeba. On se ten dovoz snižuje sám od sebe, protože nedůvěra k polským potravinám roste. Dovoz zatím drží nad hladinou jejich relativní láce, co že důsledkem polských vládních dotací. Doufám, že jim to už dlouho nevydrží. Kdyby se pořádně dodržovalo pravidlo o označení původu, tak ten dovoz padne na hubu velice brzy.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Ono je to tak, že lidé (někteří) nakupují bez ohledu na kvalitu, vidí jen SLEVA, AKCE, SUPERCENA…
😉
A toho využívají obchodníci k tomu, aby prodali sajrajt…
Dobře takovým nakupujícím tak…
___
Ono polské potraviny obecně nejsou špatné – a sajrajty na objednávku řetězců vyrábí i třeba Tulip.
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Quimby

Dokud je na potravinách správně napsána země původu, tak v tom nevidím problém. Když těm potravinám nevěřím, tak je nekupuju, oni když si je lidé přestanou kupovat, tak se přestanou dovážet a bude po problému.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… proč zakazovat, copak nemáme vlastní rozum, stačí dojít k českýmu řezníkovi … mimochodem, nařízeno je u masa uvádět místo chovu, druh (pohlaví a stáří), místo porážky včetně datumu >>> to je málo? … a jestli se nepletu, posledně byl špatnej nějakej guláš z německa …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Myslím, že se to hodně zveličuje. A veškeré sdělovací prostředky se na tom „pasou“. Stejně jako na kriminalitě a všem negativním. Pozitivní věci moc „netáhnou“. Kdy jste viděli, nebo četli, že někdo vyrábí a dodává něco „dobrého“? Já už dlouho ne. A pokud některému dodavateli, nebo výrobci, nedůvěřuji, nekupuji jeho produkty. A bude-li nás víc, zákonitě skončí i bez „petice“. V tom je konkurence, která „dříve“ běžná nebyla, velkým přínosem. A to se netýká jenom Poláků.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Nekvalitní potraviny se k nám valí HLAVNĚ ze západu Evropy,
stejně jako jiné (ne)výrobky drogistického zboží nebo psího žrádla…
Naši výrobci též „šidí“ domácí trh, to co vyvážejí do Rakouska, Německa má jinou kvalitu a nižší cenu…
Někde je úlomek kosti, jinde jsou kosti, kůže, peří a separáty vzorně pomleté (je to alespoň přírodnina neškodící lidskému zdraví, jinde je „bakelit“ nebo palmový či kokosový jed v podobě tuku a oleje)… ;;-(
Posypová sůl je z etického hlediska lumpárna, ale nic nebezpečného lidskému zdraví (info z výzkumného ústavu v Olomouci -nic, co zkoumali nebylo lidskému zdraví nebezpečné)…
Salmonela je rizikem (majonéza z vajec, pokrm z polosyrového masa) bez tepelné úpravy. Víte kolik "nepolských kuřat v obchodech je salmonelových… ?
Všimla jste si, že když nastrouháte polské JABLKO , za nějakou chvíli krásně zhnědne? Ideální jablko, je v něm i železo… U několika českých jablek (z farem i biofarem) můžete nechat jablko nastrouhané/na­krojené a nezhnědne ani do druhého dne…
Ty petice musíte pak sepisovat proti ovoci, zelenině a potravinovým výrobkům z Holandska, Německa, Itálie, Španělska atd. atp., stejně, jako proti těm polským.

Všude se vyrábí „dvojí“ výrobky a a ty nejméně kvalitní zaplavují země východní Evropy (ČR, včetně Polska, Maďarska atd.)
Naši politici se odhodlali (celá Visegrádská čtyřka) „ozvat se“ v Bruselu. Je toho plná TV.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Polští výrobci pouze reagují na poptávku českých obchodů. Pokud české obchody poptávají určité zboží v dané ceně a libovolné kvalitě, tak to prostě vyrobí. Chyba je někde jinde…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
L. da Vinci

A víte že, i Polsko se potýká se salmonelózou v kuřatech dovezených od našich výrobců? Ale to vy nevidíte, neslyšíte, nečtete, protože naše média o tom záměrně mlčí! Proč asi?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Pokud by se zavedl zákaz, tak co by jsme jedli? Už dávno nejsme soběstační,

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
L. da Vinci

http://www.tvn24­.pl/wiadomosci-z-kraju,3/tasiemiec-w-czeskim-miesie-zachecaja-do-przebadania-sie-tez-polakow,319146.html

http://www.tvn24­.pl/krakow,50/za­razone-salmonella-mieso-z-czech-i-slowacji-trafilo-do-malopolski,321677­.html

před 2815 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Samozřejmě je to smutné. Překvapilo mě, že maso bylo z Globusu. Na jimi prodávaném mase je vždy uvedeno, že je nutno maso zpracovat tepelně (tasemnice). Viděla jsem to na vlastní oči. Mělo by se to více kontrolovat. ☹

před 2814 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… no,vzhledem k tomu, že za:
1) je to z roku 2012, takže super aktuální
2) nakaženi byli češi, maso se objevilo v čechách a informujou poláky proto, že tam (globus při polskejch hranicích v čechách) rádi nakupujou
… něž něco vypustim, je potřeba si to nejdříve přečíst, takto totiž vznikaj fámy …

před 2815 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
L. da Vinci

V první příspěvku je napsáno(ve stručnost), že tasemnice pochází z masa z Českého chovu, což potvrdila hygienická stanice v Opavě a ten druhý příspěvek oznamuje že z Česka bylo dovezeno celkem 33,2 tuny drůbeže nakažené salmonelou. Příště se nedívej jen na datum, ale nechej si přeložit těchto pár slov a nedělej ze sebe …

před 2815 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… na rozdíl od tebe jsem to četl, takže asi tak, jak jsem uvedl výše a v tom druhym jde o drůbež z čech a maso ze slovenska a mimochodem, datum je dosti důležitý, jelikož to co bylo před pěti lety nemohu srovnávat s dneškem, především, když napíšeš: „POTÝKÁ“ což je přítomný čas, takže nevim, kdo ze sebe dělá *****

před 2815 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
L. da Vinci

Nejdeš náhodou na jatka, že ne?!

před 2815 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… opakuji ještě jednou: máš nějaký argumenty, anebo je to jen to jedna bába povídala (pět let staré a ještě k tomu blbě přečtené "Na polski rynek trafiło 5,35 tony zarażonego salmonellą mięsa drobiowego " není 33,2 >>> chce to si to přečíst …

před 2815 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
L. da Vinci

Ty zase neumíš sčítat, že jo!
Były to dwie partie drobiu: 15,8 tony i 17,4 tony z Czech
A těch 5,35 tuny bylo mimo jiné!

před 2815 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

L. da vinci: … nějakej odkaz, nebo je to jen jedna bába povídala?

před 2816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Souhlas, dej sem odkaz. 🙂

před 2816 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek