Já polské potraviny nekupuji. Dnes zase zpráva o salmonele v (polském)
mletém mase z Lidlu. ☹
Chápu, že nelze v EU vydat zákaz na dovoz potravin pro jednu členskou zemi,
ale je to stále dokola. Copak jsou naše tělesné schránky popelnicemi? Je
toho už tolik: maso se salmonelou, vejce, čaje s pesticidy, ve zmrzlině
prostředek na hubení vší, v rýži jedovaté olovo, jedovatá mléčná
moučka s kadmiem, olovem a E.coli, kakao s namletými slupkami, zelí
s obsahem kyseliny mravenčí, klobásy s úlomky kostí či solí na posyp
silnic atd. Je toho tolik, e si nemohu ani na vše vzpomenout. Neměli by
občané sepsat nějakou petici proti dovozu polských potravin? Nejedná se
o ojedinělé případy a trvá to již více let. Jinak nic proti Polákům.
🙂
http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zprava/inspekce-varuje-pred-polskym-mletym-masem-z-lidlu-obsahuje-bakterie-salmonely--1706336
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz, anonym, gecco, Kepler, kodl67, L. da Vinci před 2816 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Myslím, že nějaká legislativní opatření ani nejsou potřeba. On se ten dovoz snižuje sám od sebe, protože nedůvěra k polským potravinám roste. Dovoz zatím drží nad hladinou jejich relativní láce, co že důsledkem polských vládních dotací. Doufám, že jim to už dlouho nevydrží. Kdyby se pořádně dodržovalo pravidlo o označení původu, tak ten dovoz padne na hubu velice brzy.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit |
Ono je to tak, že lidé (někteří) nakupují bez ohledu na kvalitu, vidí
jen SLEVA, AKCE, SUPERCENA…
😉
A toho využívají obchodníci k tomu, aby prodali sajrajt…
Dobře takovým nakupujícím tak…
___
Ono polské potraviny obecně nejsou špatné – a sajrajty na objednávku
řetězců vyrábí i třeba Tulip.
😉
0 Nominace Nahlásit |
Dokud je na potravinách správně napsána země původu, tak v tom nevidím problém. Když těm potravinám nevěřím, tak je nekupuju, oni když si je lidé přestanou kupovat, tak se přestanou dovážet a bude po problému.
Upravil/a: quentos
8Kdo udělil odpovědi palec? GM, johana 56, Mc Merkurion, jirkajirka, marci1, gecco, kodl67, Jiří Bohumil
před 2816 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… proč zakazovat, copak nemáme vlastní rozum, stačí dojít k českýmu řezníkovi … mimochodem, nařízeno je u masa uvádět místo chovu, druh (pohlaví a stáří), místo porážky včetně datumu >>> to je málo? … a jestli se nepletu, posledně byl špatnej nějakej guláš z německa …
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že se to hodně zveličuje. A veškeré sdělovací prostředky se na tom „pasou“. Stejně jako na kriminalitě a všem negativním. Pozitivní věci moc „netáhnou“. Kdy jste viděli, nebo četli, že někdo vyrábí a dodává něco „dobrého“? Já už dlouho ne. A pokud některému dodavateli, nebo výrobci, nedůvěřuji, nekupuji jeho produkty. A bude-li nás víc, zákonitě skončí i bez „petice“. V tom je konkurence, která „dříve“ běžná nebyla, velkým přínosem. A to se netýká jenom Poláků.
0 Nominace Nahlásit |
Nekvalitní potraviny se k nám valí HLAVNĚ ze západu Evropy,
stejně jako jiné (ne)výrobky drogistického zboží nebo psího
žrádla…
Naši výrobci též „šidí“ domácí trh, to co vyvážejí do Rakouska,
Německa má jinou kvalitu a nižší cenu…
Někde je úlomek kosti, jinde jsou kosti, kůže, peří a separáty vzorně
pomleté (je to alespoň přírodnina neškodící lidskému zdraví, jinde je
„bakelit“ nebo palmový či kokosový jed v podobě tuku a oleje)…
;;-(
Posypová sůl je z etického hlediska lumpárna, ale nic nebezpečného
lidskému zdraví (info z výzkumného ústavu v Olomouci -nic, co zkoumali
nebylo lidskému zdraví nebezpečné)…
Salmonela je rizikem (majonéza z vajec, pokrm z polosyrového masa) bez
tepelné úpravy. Víte kolik "nepolských kuřat v obchodech je
salmonelových… ?
Všimla jste si, že když nastrouháte polské JABLKO , za nějakou chvíli
krásně zhnědne? Ideální jablko, je v něm i železo… U několika
českých jablek (z farem i biofarem) můžete nechat jablko
nastrouhané/nakrojené a nezhnědne ani do druhého dne…
Ty petice musíte pak sepisovat proti ovoci, zelenině a potravinovým
výrobkům z Holandska, Německa, Itálie, Španělska atd. atp., stejně, jako
proti těm polským.
Všude se vyrábí „dvojí“ výrobky a a ty nejméně kvalitní
zaplavují země východní Evropy (ČR, včetně Polska, Maďarska atd.)
Naši politici se odhodlali (celá Visegrádská čtyřka) „ozvat se“
v Bruselu. Je toho plná TV.
Upravil/a: da ny
5Kdo udělil odpovědi palec? Drap, Mc Merkurion, marci1, gecco, L. da Vinci
před 2815 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Polští výrobci pouze reagují na poptávku českých obchodů. Pokud české obchody poptávají určité zboží v dané ceně a libovolné kvalitě, tak to prostě vyrobí. Chyba je někde jinde…
4Kdo udělil odpovědi palec? Drap, Mc Merkurion, marci1, gecco
před 2815 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A víte že, i Polsko se potýká se salmonelózou v kuřatech dovezených od našich výrobců? Ale to vy nevidíte, neslyšíte, nečtete, protože naše média o tom záměrně mlčí! Proč asi?
0 Nominace Nahlásit |
Pokud by se zavedl zákaz, tak co by jsme jedli? Už dávno nejsme soběstační,
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě je to smutné. Překvapilo mě, že maso bylo z Globusu. Na jimi prodávaném mase je vždy uvedeno, že je nutno maso zpracovat tepelně (tasemnice). Viděla jsem to na vlastní oči. Mělo by se to více kontrolovat. ☹
… no,vzhledem k tomu, že za:
1) je to z roku 2012, takže super aktuální
2) nakaženi byli češi, maso se objevilo v čechách a informujou poláky
proto, že tam (globus při polskejch hranicích v čechách) rádi
nakupujou
… něž něco vypustim, je potřeba si to nejdříve přečíst, takto totiž
vznikaj fámy …
V první příspěvku je napsáno(ve stručnost), že tasemnice pochází z masa z Českého chovu, což potvrdila hygienická stanice v Opavě a ten druhý příspěvek oznamuje že z Česka bylo dovezeno celkem 33,2 tuny drůbeže nakažené salmonelou. Příště se nedívej jen na datum, ale nechej si přeložit těchto pár slov a nedělej ze sebe …
… na rozdíl od tebe jsem to četl, takže asi tak, jak jsem uvedl výše a v tom druhym jde o drůbež z čech a maso ze slovenska a mimochodem, datum je dosti důležitý, jelikož to co bylo před pěti lety nemohu srovnávat s dneškem, především, když napíšeš: „POTÝKÁ“ což je přítomný čas, takže nevim, kdo ze sebe dělá *****
… opakuji ještě jednou: máš nějaký argumenty, anebo je to jen to jedna bába povídala (pět let staré a ještě k tomu blbě přečtené "Na polski rynek trafiło 5,35 tony zarażonego salmonellą mięsa drobiowego " není 33,2 >>> chce to si to přečíst …
Ty zase neumíš sčítat, že jo!
Były to dwie partie drobiu: 15,8 tony i 17,4 tony z Czech
A těch 5,35 tuny bylo mimo jiné!
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |