Kepler
Asi máš pravdu, ale platí to jen na krabičáky. Tam jsou vlastně
půllitry škodlivé, protože tě ten hnus praští naplno velikostí své
hladiny. Jinak druh vína, doporučená teplota jeho podávání taky vyžadují
optimální tvar sklenice, první vjem je optická kontrola, pak vůně, teplota
a chuť. Červená a růžová vína se obvykle podávají v baculatých
dvoudeckách, sekty a bílá vína ve štíhlých vysokých a menších
pohárech, aby tak rychle neztratila teplotu (rychleji je vypiješ). Je pravda,
že ani mnoho dnešních vinařů tato pravidla nedodržují a kdysi se víno
chlastalo přímo ze džbánů (při tehdejší kvalitě to asi bylo jedno).
Taky hodně závisí v jak vybrané společnosti se vína podávají, jak
kvalitní vína to jsou a jak to dnešní someliéři předepisují.
Kelt
Kulturní člověk pije víno ze sklenice, kterou zcela nenaplní. Prase pije
víno z půllitru.
Cenobita
Lze ho pít přímo z láhve i z krabice 🙂
Danina65
Vyhlašuji válku všem barbarům.Kepler to vzal důsledně a pravdivě já
říkám jen
Fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj, kdo by
chlemstal kvalitní víno z půllitru.