Avatar uživatele
zjentek

Namáčíte ořechy před konzumací?

Má to „hlubší“ smysl (potvrdíte například zdravotní benefity či jiné)? Pokud ano, které ořechy jo a které ne? 👍

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? EKSOT123 před 999 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Odpoveď byla označena jako užitečná

Ano, jsou poté stravitelnější, protože suché nejsou určeny k přímé konzumaci. Pro někoho se slabším trávením to není vhodné a namáčením se taky ořechy znovu „probudí“ a i lépe chutnají. Konkrétně určitě doporučuji namočit vlašáky, mandle a lískáče, případně tygří „ořechy“, ty jsou pak úžasně křupavé. U měkkých tučnějších plodů jako para, makadamové, pinie či kešu, to není nutné, pokud se z nich nechystáme dělat např. nějaký krém, rostlinné mléko či pomazánku.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zjentek Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Ano. Nezralé zelené ořechy spolu s kořením namáčím do vodky. Za šest neděl mám výtečnou ořechovici.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elkon

Nikdy jsme to nedělali.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

RKate a ještě bych doplnil, že se tím takto krásně odplaví případné plíšňové spory a jiné „sajrajty“. (;

Avatar uživatele
RyuzakiKate

Pokud to v tý vodě ovšem nenecháš týden :D stačí pár hodin, nejlépe přes noc ;)

Nový příspěvek