Avatar uživatele
Menous

Můžu skladovat oddenek zázvoru při pokojské teplotě, nebo je nutné jej skladovat v lednici?

Má to nějaký vliv?

Zajímavá 0 před 620 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
orwell

Dávám ho zásadně do chladničky, vydrží podstatně déle. Vyzkoušeno!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
paul1

Z vlastní zkušenosti vím, že nejlepší (aspoň v našich podmínkách) je skladování volně položeného zázvoru na schodech na půdu v naší špajzce (je tam chladno a sucho). V lednici nám zázvor chytil plíseň.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Filip84

Zázvor není teplosensitivní položka, do chladnice, lednice či mraznice, tedy, nepatří. A vlastně tam ani jít nesmí, podobně, jako např. rajčata.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Kus oddenku můžete skladovat několik dní, klidně i s paní pokojskou, při pokojové teplotě.

„Pro zvýšení jeho trvanlivosti je dobré uložit tohoto malého doktora do lednice. Tam vám vydrží i několik týdnů.“
https://www.pasta-romana.cz/blog/de­tail/zazvor-maly-doktor-ve-vasi-lednici

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Menous

Filip: Všude píšou, že pro delší trvanlivost se doporučuje skladovat zázvor v lednici. Pro mě je ale praktičtěji ho skladovat při pokojové teplotě. Čili pokojová teplota zázvoru neuškodí?
(https://www.jak­vkuchyni.cz/ti­py-triky-loupeme-zazvor/#)

Avatar uživatele
elkon

Menous – Proč se ptáš, když si to umíš najít?

Avatar uživatele
Filip84

Menous: Neuškodí. Zázvor klíčí, takže by (podobně, jako Kartoffele, nebo cibule) neměl být na světle a doporučuje se ho skladovat v uzavřené sklenici – nevysychá a nepřijímá cizí pachy.

Chladnička (4–8°C) mu neublíží, pokud je v té sklenici u ledničky (0 – 4°C) bych byl už opatrnější – rád chytá plíseň, a jakmile jakákoli položka chytne plíseň, musíš jí celou vyhodit (protože podhoubí je v celém zázvoru, ředkvi, masu atp.).

Nový příspěvek